Στο φάρο του Ταίναρου, του νοτιότερου σημείου της Ευρώπης, θα έρθετε με τα πόδια αλλά και με εκδρομικό σκάφος

    Περπατήστε στο Aκρον Ταίναρον

    132949 Επισκέψεις στο άρθρο

    Μετά τα πυργόσπιτια της Βάθειας ο δρόμος με σύντομες στροφές ανηφορίζει στο στενότερο σημείο του ακρωτηρίου, στο σημείο ακριβώς όπου οριοθετείται ο Κάβος Ματαπάς (ακρωτήριο Ταίναρο). Η θέα είναι μοναδική καθώς όλο το «δάκτυλο» της χερσονήσου διαγράφεται με φόντο το γαλάζιο του πελάγους.
    Από τη μια ο καλογραμμένος όρμος του Πόρτο Κάγιο, ένα από τα ελάχιστα ασφαλή φυσικά αγκυροβόλια του ανεμοδαρμένου Ταίναρου που κοιτάζει την ανατολή, κι από την άλλη το Μαρμάρι που αγναντεύει τη δύση, σχηματίζουν την πολυσχιδή Ακρωταινάρια γη. Ο ασφάλτινος δρόμος από το Πόρτο Κάγιο συνεχίζει την πορεία του για λίγα ακόμη χιλιόμετρα ως τον οικισμό Κοκκινόγια (5 χλμ.) που ατενίζει τον όρμο Στέρνες από ψηλά, δίπλα στο νοτιότερο ηπειρωτικό άκρο της χώρας. Αν έχεις όρεξη για περπάτημα αξίζει να ακολουθήσεις το καλογραμμένο μονοπάτι που καταλήγει στο φάρο του Ταίναρου. Η διάρκεια της πεζοπορίας δεν ξεπερνά τα 45 με 50 λεπτά.

    ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

    • Ευάγγελος

      Πολύ ωραίο το άρθρο, αλλά μ' ένα μικρό λαθάκι, σχετικά με το Ακρωτήριο Ταίναρο, που χαρακτηρίζεται, ώς το νοτιότερο σημείο της Ευρώπης. Κι εγώ που πίστευα, οτι το νοτιότερο σημείο, ήταν η Γαύδος. Εκτός κι αν η Γαύδος, μαζί με την Κρήτη, έχουν αυτονομηθεί, κι ανήκουν αλλού.

        2