Νησιά διαμάντια: «Κρυφές» επιλογές για διακοπές

14119 Επισκέψεις στο άρθρο

Δε θες νησί που να είναι πλημμυρισμένο από κόσμο τότε διάλεξε ένα «κρυφό διαμάντι» του Αιγαίου και βούτα σε φαντασμαγορικές παραλίες, δες χολιγουντιανή θέα και γλέντα σε αυθεντικό πανηγύρι.

 
Στο Αγκίστρι: Βούτα στη φαντασμαγορική Χαλικιάδα και κάνε το γύρο του νησιού με θαλάσσιο ταξί
Ζήσε μια μοναδική εμπειρία στο Αγκίστρι πηγαίνοντας για μπάνιο στη Χαλικιάδα. Ξεκίνα την περιπέτεια περπατώντας από το χωριό της Σκάλας. Φτάνοντας στο τέλος του δρόμου ένας τεράστιος γκρεμός θα απλωθεί μπροστά σου που κρύβει την παραλία της Χαλικιάδας. Κατέβα με προσοχή τα βράχια και θα βρεθείς σε μια κατάλευκη παραλία. Αν θέλεις και εναλλακτική επιλογή τότε προσέγγισε τη Χαλικιάδα με καραβάκι. Επιπλέον δες κάθε γωνιά του νησιού κάνοντας τον γύρο του με θαλάσσιο ταξί.

Στη Σύμη: Για μπάνιο στην εντυπωσιακή παραλία του Δυσάλωνα με έναν βράχο 300 μέτρων
Στη Σύμη ζήσε μια ανεπανάληπτη εμπειρία σε μία από τις πιο εντυπωσιακές παραλίες στον κόσμο. Ο Αγιος Γεώργιος Δυσάλωνας με τον γιγάντιο κάθετο βράχο των 300 μέτρων αποτελεί ένα συγκλονιστικό σημείο για κάθε επισκέπτη. Η φυσική ομορφιά που υπάρχει εκεί θα σε μαγέψει. Επισκέψου το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου που είναι κτισμένο στην άκρη του βράχου και έδωσε το όνομά του στην παραλία.

Σκόπελος: Θέα στο Αιγαίο από τον Αϊ Γιάννη το σημείο που έγινε πασίγνωστο από το Mamma Mia
Η Σκόπελος έγινε πασίγνωστη από τα γυρίσματα του Mamma Mia και το πρώτο μέρος που έρχεται στο μυαλό είναι ο Αι Γιάννης. Μη χάσεις την ευκαιρία να τον επισκεφτείς. Ανέβα τα σκαλιά που είναι λαξευμένα στον βράχο και απόλαυσε τη συγκλονιστική θέα στη βόρεια, απόκρημνη πλευρά του νησιού. Δίπλα στον Αϊ-Γιάννη βρίσκεται η Σπηλιά, μια κλειστή σχεδόν αγκαλιά που θυμίζει πισίνα. Στην κατεύθυνση προς Περιβολιού, αξίζει να επισκεφθείς την ομώνυμη παραλία με τον πλούσιο βυθό αλλά και τον Φάρο Γουρούνι που αποτελεί αρχιτεκτονικό αριστούργημα.

Λειψοί: Γλέντα στο πανηγύρι της Παναγίας του Χάρου
Επίλεξε τους Λειψούς για τις διακοπές σου και απόλαυσε την ηρεμία που σου προσφέρει η πανέμορφη ακρογιαλιά του Λιεντού με τα ρηχά ζεστά και διάφανα νερά και επισκέψου την 400 ετών Παναγία του Χάρου.
Special Tip: Ζήσε ένα αληθινό νησιώτικο γλέντι στους Λειψούς στις 23 Αυγούστου γλεντώντας στο πανηγύρι της εορτάζουσας Παναγιάς.