Σέριφος

Ζάκυνθος

Σύρος

Καλοκαιρινές διακοπές με το σκύλο σου

10639 Επισκέψεις στο άρθρο

Πάρε το σκύλο σου και πηγαίνετε διακοπές. Βρες τα νησιά, που είναι ιδανικά για τον τετράποδο κολλητό σου και σένα και κάντε τέλειες διακοπές.

 
Οι διακοπές, συνηθίζουν να είναι ένα είδος πονοκεφάλου για εκείνους, που έχουν κατοικίδια και συνήθως σκύλο, αφού θέλει καθημερινή φροντίδα.  Ωστόσο, το παράδοξο είναι πως οι περισσότεροι θέλουν το σκύλο τους για παρέα, για να κάνουν τις διακοπές τους ακόμη ωραιότερες. Κάπως έτσι φτιάξαμε την παρακάτω λίστα με τα νησιά, που ενδείκνυνται για διακοπές με τον τετράποδο κολλητό σας.
 
Αλογα, κατσίκια, σκύλοι  όλοι μαζί στην ιδιαίτερη  Σκύρο για μοναδικές διακοπές.
Η Σκύρος είναι ένα από τα ωραιότερα ελληνικά νησιά και μπορεί στις Σποράδες τα σκήπτρα να τα κατέχουν η Σκιάθος και η Σκόπελος, όμως η σκυριανή ομορφιά είναι γνωστή.  Σκαλιστά έπιπλα και κεραμικά και άφθονος οικονομικός αστακός χαρακτηρίζουν αυτό το νησί. Γραφικά μαγαζιά, σκυριανά άλογα τρέχουν στο οροπέδιο. Στη Σκύρο, που είναι γνωστή για τα κατσίκια και τα άλογα, ο σκύλος σας θα βρει τον χώρο, που χρειάζεται. Επίσης, οι σκυριανές παραλίες είναι χωρίς βράχια, άρα ιδανικές για εσάς. Σημαντικό είναι, ότι τα μαγαζιά είναι χαλαρού τύπου, οπότε το σκυλάκι σας δεν θα αντιμετωπίσει  πρόβλημα.
 
Πάρε μαζί σου το σκύλο σου και περάστε ξέγνοιαστες στιγμές στα σοκάκια της Σερίφου.
Αρχικά, είναι γνωστό ότι εδώ βρίσκεται η καλύτερη παραλία της Ευρώπης. Συγκεκριμένα, το 2003  οι Sunday Times  την ανακήρυξαν ως την καλύτερη παραλία της Ευρώπης, η Ψιλή Αμμος , λοιπόν, είναι πάντα μέσα στις προτιμήσεις  των επισκεπτών αλλά και όσων έρχονται με  σκάφη. Ωστόσο διαθέτει δεκάδες παραλίες για να πάτε με το σκύλο σας, χωρίς βράχια και καθαρές. Ακόμη, η ζωή στην καθημερινότητα είναι σε ένα ήρεμο κλίμα, οι όχι και τόσο κοσμικές καταστάσεις ευνοούν τη βόλτα με το σκύλο σας και το βράδυ. 

Η Ζάκυνθος διαθέτει παραλίες που δεν είναι οργανωμένες, έτσι άνετα πάτε με το σκύλο σας.
Η Ζάκυνθος είναι γνωστή για τη παλιά συνοικία Μπόχαλη, που απέχει  2 χλμ. από το κέντρο, εκεί θα δείτε  πανοραμικά  το λιμάνι, το Αργάσι και τον κόλπο του Λαγανά. Στενά με σπίτια παλιά και καφέ με συνοδεία την απίστευτη θέα. Ακόμη πιο ψηλά, πνιγμένο στο πράσινο, το φρούριο της Ζακύνθου. Στη Ζάκυνθο υπάρχουν δεκάδες παραλίες, που δεν οργανωμένες,, έτσι πηγαίνετε με τον τετράποδο φίλο σας  χωρίς να υπάρχουν βλέμματα από αδιάκριτους, που φαίνονται ενοχλημένοι. Μπορεί να δείτε και τις διάσημες καρέτα-καρέτα να περνάνε από κάπου. Απολαύσετε με ηρεμία το μπάνιο σας.

Το πανέμορφο νησί της Σύρου προσκαλεί για πολλές βόλτες με το σκύλο σας.
Η υψηλή αισθητική σε συνδυασμό με το φυσικό τοπίο προσφέρουν  μία μοναδική εμπειρία στους εκατομμύρια ανθρώπους, που την επισκέπτονται κάθε χρόνο. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε πως η Σύρος είναι ένα μοναδικό δείγμα νησιού, αφού διαθέτει τόσο καθολική, όσο και ορθόδοξη χριστιανική κοινότητα.Ναι, η Σύρος διαθέτει και βουνό και θάλασσα, άρα έχουμε διττή επιλογή: είτε βουνό  πρωινή πεζοπορία με το σκύλο σας, είτε θάλασσα για βουτιές. Ακόμη, πηγαίνετε μαζί σε μπαρ και μαγαζιά χωρίς να υπάρχει πρόβλημα.