Οι μικρές παραδεισένιες Κυκλάδες

5062 Επισκέψεις στο άρθρο

Πήγαινε στον επίγειο παράδεισο, στα Κουφονήσια. «Αρπαξε» την φυσική ομορφιά του νησιών και κάνε τις διακοπές σου αξέχαστες.

 
Τα Κουφονήσια, τα τελευταία χρόνια έχουν μετατραπεί σε πόλο έλξης όχι μόνο Ελλήνων, αλλά και ξένων τουριστών ανά τον κόσμο. Τα όμορφα νησιά των Κυκλάδων, πνέουν ένα αέρα αλλιώτικο. Ουσιαστικά, είναι δυο νησάκια, τα οποία χωρίζονται μεταξύ τους από ένα στενό πορθμό πλάτους, μόλις, 200 μέτρων. Τα Κουφονήσια  είναιι συνώνυμα της ανεμελιάς και παρασέρνουν τον κάθε επισκέπτη.

Πάνω Κουφονήσι: μαγεύει με την φυσική ομορφιά του
Το Πάνω Κουφονήσι  είναι το βορειότερο από τα Κουφονήσια, έχει φανατικούς φίλους, που επιλέγουν το νησί για το γαλήνιο φυσικό περιβάλλον, τους γραφικούς ορμίσκους με τα γαλαζοπράσινα νερά, τις αμμουδερές παραλίες ,αλλά και τις θαλάσσιες σπηλιές του. Οι αποστάσεις στο Πάνω Κουφονήσι είναι μικρές και προσφέρονται για ευχάριστες περιπατητικές διαδρομές κατά μήκος των μαγευτικών ακτών.

Οι Θαλασσινές σπηλιές και το νησάκι Κέρο εντυπωσιάζουν
Στη βόρεια πλευρά του Πάνω νησιού θα βρεις  θαλασσινές σπηλιές που λέγεται πως κρύβονταν οι πειρατές. Εντυπωσιακά, διαβρωμένα από τη θάλασσα «καταφύγια», εντυπωσιακές  παραλίες, ένας μικρός παράδεισος. Αξίζει, να πούμε  πως Βόρεια από την παραλία Πορί βρίσκεται ο όρμος Ξυλομπάτης που φιλοξενεί δύο εντυπωσιακές θαλάσσιες σπηλιές. Η πρώτη είναι μακρόστενη και διαμπερής ενώ η δεύτερη έχει μια μικρή παραλία στο εσωτερικό της και επιλέγεται για  χαλάρωση. Ακόμη, εκδρομή στην Κέρο: Το μικρό αυτό και ακατοίκητο νησάκι είναι αναπόσπαστα συνδεδεμένο με τα Κουφονήσια. Αποτελεί προστατευόμενο αρχαιολογικό χώρο, καθώς φιλοξενεί σημαντικά ευρήματα του κυκλαδίτικου πολιτισμού, όπως το πρωτοκυκλαδικό νεκροταφείο. Οι παραλίες του νησιού είναι εντυπωσιακές.
 
Στο Κάτω Κουφονήσι...δεν θα βρεις κανέναν
Το νησί δεν έχει κατοίκους. Καμιά δεκαριά κτίσματα όλα και όλα και μια διάσημη ταβέρνα. Δένει το καραβάκι και ξεκινάτε μια υπέροχη πεζοπορία. Οι παραλίες Νερό, Πεζούλια και Φύκιο θα σε μαγέψουν. Η εναλλαγή του μπλε και του πράσινου είναι μοναδική. Ετοιμάσου για τις πιο όμορφες βουτιές,

Η γραφική Χώρα είναι γεμάτη από διασκέδαση
Αλλος οικισμός στα Κουφονήσια δεν υπάρχει. Γλάστρες με γεράνια, λευκοί τοίχοι, απογεύματα με τους ντόπιους στο πλακόστρωτο. Το βράδυ το σκηνικό γίνεται αλλιώτικο: κόσμος, ζωντάνια. Το Πάνω Κουφονήσι ξεχειλίζει από ζωή. Πάρε την καλή σου διάθεση και έλα εδώ να διασκεδάσεις ουσιαστικά και να αισθανθείς αυτήν την φιλική ατμόσφαιρα.