Η παραλία Λιβάδα με τα κοκκινωπά βράχια

Φυσικές δεξαμενές και καταρράκτες κοντά στην παραλία της Λιβάδας

2 διαδρομές: Λιβάδα-φάρος Λιβάδας, για εξερευνήσεις

68903 Επισκέψεις στο άρθρο

Η Τήνος είναι μεγάλο νησί και διατρέχεται από ένα πολύπλοκο σύμπλεγμα χωματόδρομων. Αν λοιπόν έχετε διάθεση για λίγη περιπέτεια και κάποια «δύσκολα χιλιόμετρα» σε δρόμους γεμάτους πέτρες και σκόνη, θα προτείναμε 2 διαδρομές που αξίζουν το κόπο.
Με στόχο την ολόλευκη αμμουδιά της Λιβάδας. Ξεκινάμε από το οροπέδιο του Φαλατάδου, ανατολικά του Ξώμπουργου συνεχίζουμε προς τα χωριά Στενή, Μυρσίνη, Λιβάδα για να καταλήξουμε στο ακρογιάλι Λιβάδα με τα σμιλευμένα βράχια και την ολόλευκη άμμο. Προμηθευτείτε τα απαραίτητα (νερό και «κολατσιό») καθώς η μόνη εξυπηρέτηση στην περιοχή είναι ένα ταβερνάκι.
Με στόχο λίγο περισσότερη ιδιωτικότητα ξεκινάμε για την ακρογιαλιά Λιχναφτιά. Λίγο πριν καταλήξουμε στην παραλία Λιβάδας (ακολουθώντας την πιο πάνω διαδρομή) θα δούμε αριστερά ένα καλό χωματόδρομο που τρέχει στις παρυφές του βουνού Τσικνιά που είναι το ψηλότερο της Τήνου. Στα 6.5 χλμ. συναντάμε το ακρωτήρι με τον πέτρινο φάρο σε μια τοποθεσία που μαγεύει με την αγριάδα της. Λίγο πιο κάτω βρίσκεται το μοναστήρι της Φανερωμένης. Από εδώ ο δρόμος χειροτερεύει αισθητά συνεχίζοντας έως τη μονή της Σάντα Μαργαρίτα και την υπήνεμη ακρογιαλιά Λιχναφτιά.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Tags: ΤΗΝΟΣ