Παίξε στο δικό σου Mamma Mia

4580 Επισκέψεις στο άρθρο

Μέριλ Στριπ, Πιρς Πρόσναν και πολλοί άλλοι έδωσαν μια επιπλέον δημοσιότητα στην έτσι κι αλλιώς πανέμορφη Σκόπελο. Φύγε τώρα για να ανακαλύψεις κι εσύ τις ομορφιές της με πανέμορφες παραλίες, εκκλησίες σε βράχους και πανέμορφα χωριά.

 
Στην Καστάνη, την παραλία που έγινε διάσημη μέσα από το Mamma Mia
Ζήσε το δικό σου Mamma Mia στην πανέμορφη παραλία της Καστάνης. Ο σκηνοθέτης του Mamma Mia την επέλεξε για να γυρίσει σκηνές της ταινίας και έδωσε ξεχω ριστή αίγλη στην ακρογιαλιά με τα γαλαζοπράσινα νερά. Επιβάλλεται μια επίσκεψη στην παραλία, για να θαυμάσεις το υπέροχο τοπίο και να κάνεις μπάνιο σε ένα… χολιγουντιανό σκηνικό. Συνέχισε τη βόλτα σου στην θαλάσσινη περιοχή της μηλιάς που αποτέλεσε ιδανικό σκηνικό για πολλές από τις σκηνές της ταινίας.
 
Η απίστευτη θέα από τον Αϊ Γιάννη στην κορυφή ενός λαξευμένου βράχου
Πήγαινε στον Αϊ Γιάννη και ζήσε μια συγκλονιστική εμπειρία ανεβαίνοντας εκατό σκαλιά λαξευμένα σε βράχο και απόλαυσε την μοναδική θέα στη βόρεια και απόκρημνη πλευρά του νησιού. Δίπλα στον Αϊ Γιάννη βρες τη Σπηλιά, μια κλειστή θαλάσσια αγκαλιά που σου θυμίζει πισίνα ενώ κατεβαίνοντας επισκέψου τον Φάρο Γουρούνι που θα σε μαγέψει με την αρχιτεκτονική του.
 
Το πιο ωραίο και δροσερό μπάνιο στην Αρμενόπετρα
Η παραλία που δεν πρέπει με τίποτα να χάσεις είναι η Αρμενόπετρα. Τα καταγάλανα νερά της παραλίας και η απίστευτη θέα που θα έχεις προς το χωριό Γλώσσα αλλά και το όμορφο ηλιοβασίλεμα θα σε ανταμείψει. Στην Αρμενόπετρα απόλαυσε το πιο δροσιστικό μπάνιο της Σκοπέλου με υπόγεια τρεχούμενα νερά να διατηρούν πάντα σε χαμηλά επίπεδα τη θερμοκρασία της θάλασσας.
 
Βόλτα στην πανέμορφη Γλώσσα με τα πανέμορφα καλντερίμια και μια εκκλησία 1500 χρόνων
Το αμφιθεατρικά κτισμένο χωριό Γλώσσα θα σε μαγέψει. Πήγαινε στο μεγαλύτερο σε πληθυσμό χωριό της Σκοπέλου και θαύμασε τα σπίτια με τη μακεδονίτικη αρχιτεκτονική και την υπέροχη θέα στη θάλασσα. Ανακάλυψε τους πύργους και τα κτίρια που διασώζονται από την αρχαιότητα και επισκέψου τον Άγιο Ταξιάρχη τον παλαιότερο ναό της Σκοπέλου που κτίστηκε το 672 μ.Χ.