Πάμε Γιάννενα

75897 Επισκέψεις στο άρθρο

Γνωρίζουμε την παλιά πόλη, το γεμάτο θρύλους κάστρο της, απολαμβάνουμε τα χρώματα της παραλίμνιας ζώνης, περιδιαβαίνουμε τα καλντερίμια της ιστορίας στο Νησί, σχεδιάζουμε κοντινές αποδράσεις σε γνωστούς και άγνωστους προορισμούς.

 

Το νησάκι γνωστό και ως νησάκι της Κυρα Φροσύνης αποτελεί τα τελευταία χρόνια πόλο έλξης για τους επισκέπτες αλλά και τους μόνιμου κατοίκους των Ιωαννίνων.

Μολονότι η κατοίκηση νησιών μέσα σε λίμνη είναι ένα σπάνιο φαινόμενο παγκοσμίως, περίπου 100 οικογένειες που ασχολούνται με τον τουρισμό και το ψάρεμα έχουν επιλέξει να παραμένουν στο Νησί της Παμβώτιδας, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση λιγότερη των 10 λεπτών από τα Γιάννενα.

Τα καραβάκια με κατεύθυνση το φημισμένο αυτό νησί ξεκινούν από τον Μόλο και το ταξίδι μέσα στην λίμνη έχει διάρκεια μόλις 10 λεπτά. Στο νησάκι εκτός από έναν γραφικό οικισμό θα βρείτε ταβέρνες που σερβίρουν τοπικά προϊόντα αλλά και αρκετά μαγαζιά με έργα λαϊκής τέχνης όπως επίσης και μερικές καφετέριες που θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε παραδοσιακά Γιαννιώτικα γλυκά
.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ