Το λιμάνι του Γυθείου

Πάμε Γύθειο!

132874 Επισκέψεις στο άρθρο

Από τα χαρούμενα νησιώτικα χρώματα της πολιτείας του Γυθείου, στα αυστηρά, επιβλητικά πέτρινα πυργόσπιτα της Μάνης... Ένα οδοιπορικό σε ένα τόπο γεμάτο θρύλους και αντιθέσεις, ωστόσο γοητευτικά αλλόκοτο και μοναδικό που ξέρει να κρατά το ενδιαφέρον ψηλά, όλες τις εποχές του χρόνου. Ο τόπος γύρω άλλοτε ξεροτράχαλος, γεμάτος πέτρες και φραγκοσυκιές, κατάστικτος από σπίτια που μοιάζουν με κάστρα και κάστρα που μοιάζουν με πετρωμένους γίγαντες.

 
Aλλοτε πάλι ευχάριστα δροσερός με ρυάκια και δέντρα που βρέχουν τις ρίζες τους στο αλμυρό νερό. Η θάλασσα είναι κρύσταλλο, να την πιείς στο ποτήρι. Οι αποστάσεις αν και μικρές, πλημμυρίζουν από καταιγισμό συναρπαστικών εικόνων που ακολουθούν η μία την άλλη αφήνοντας την αίσθηση ότι ταξιδεύεις καιρό…
 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 
  • Ευάγγελος

    Πολύ ωραίο το άρθρο, αλλά μ' ένα μικρό λαθάκι, σχετικά με το Ακρωτήριο Ταίναρο, που χαρακτηρίζεται, ώς το νοτιότερο σημείο της Ευρώπης. Κι εγώ που πίστευα, οτι το νοτιότερο σημείο, ήταν η Γαύδος. Εκτός κι αν η Γαύδος, μαζί με την Κρήτη, έχουν αυτονομηθεί, κι ανήκουν αλλού.

      2