Πάμε στην Κεφαλλονιά!

57884 Επισκέψεις στο άρθρο

Είναι ένα από τα μεγαλύτερα νησιά του Ιονίου πελάγους που με τις αμέτρητες φυσικές ομορφιές του, την πλούσια ακτογραμμή του, το ενδιαφέρον ορεινό ανάγλυφο αλλά και πολλές γεωλογικές ιδιαιτερότητές, τραβά το ενδιαφέρον μεγάλου μέρους των επισκεπτών, κάθε καλοκαίρι. Αν και η συχνή σεισμική δραστηριότητα της περιοχής έχει ταλαιπωρήσει από παλιά την Κεφαλλονιά, αρκετά από τα παραδοσιακά χωριά της που συνωστίζονται κυρίως στο βόρειο τμήμα της, έχουν αντέξει το χτύπημα του εγκέλαδου και σήμερα συμπληρώνουν το τουριστικό προφίλ του νησιού.

 
Δείτε εδώ τους Top 10 Λόγους για να Πάμε στη Ζάκυνθο!

Η Κεφαλλονιά αναμφίβολα ξεχωρίζει ακόμη και με ένα απλό κοίταγμα στο χάρτη. Το πολύπλοκο σχήμα της αλλά και η ποικίλη γεωμορφολογία της θα σας δημιουργήσει αμηχανία, καθώς δύσκολα θα αποφασίσετε που θα πάτε και τι θα δείτε. Όπως παντού, έτσι και εδώ οι περισσότεροι συνωστίζονται στις 5-6 πολυδιαφημισμένες παραλίες και τα πανέμορφα -η αλήθεια είναι- αλλά σαφώς κορεσμένα παραθεριστικά θέρετρα. Όσο δύσκολος και αν φαίνεται ένας γύρος του νησιού, σίγουρα αξίζει το κόπο. Αφιερώστε αρκετό χρόνο γιατί η Κεφαλλονιά κρύβει πολλές εκπλήξεις που θα ικανοποιήσουν όλα τα γούστα.
 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 
  • Νιόβη Παπαλέξη

    Αργοστολάρα μόνο!!!!ήρθε επιτέλους η ώρα να βρεθώ σε αυτό το όμορφο νησί που τόσα εχω ακούσει για την τρέλα των ανθρώπων του και τις απίστευτες θάλασσές του!!! μολις έκλεισα τα ακτοπλοικά για κεφαλονιά, βρήκα μια πολύ καλή προσφορά εδώ https://www.zaplous.gr/GR/services/destinations/destination-display/kefalonia και τωρα μένει να βρω και το δωμάτιο!! εννοείται θα μείνω αργοστόλι!όλοι αυτό μου έχουν πει!