Πυργί: Το ζωγραφιστό χωριό θα σου μείνει αξέχαστο

5126 Επισκέψεις στο άρθρο

Πήγαινε τώρα στο Πυργί, το χωριό που είναι μόνο του ένας πίνακας ζωγραφικής. Παράλληλα δοκίμασε στη Χίο την αυθεντική μαστίχα Χίου, τον Αριούσιο Οίνο και βούτα στην Αγία Φωτιά την πιο ξακουστή παραλία του νησιού.

 
Βόλτες στο ζωγραφιστό Πυργί και βουτιές στα Μαύρα Βόλια
Πήγαινε στο πανέμορφο Πυργί της Χίου και δες τα ζωγραφιστά κτίρια στους πέτρινους δρόμους που θα σε μαγέψουν. Πέρνα από κάθε δρόμο και θαύμασε τα σχέδια με μπουκέτα σε βάζο, πελαργούς, κλαδιά δέντρων και φύλλα στενόμακρα. Για μπάνιο επίλεξε τον Μαύρο Γιαλό ή Μαύρα Βόλια, την ομορφότερη παραλία της Ελλάδας για το 2015 με τη μοναδική μαύρη Aμμο και το ανενεργό ηφαίστειο του Ψάρωνα.

 Δες πώς παράγεται ένα προϊόν μοναδικό στον κόσμο στα μαστιχοχώρια της Χίου
Πήγαινε στα Μεστά, το ομορφότερο μαστιχοχώρι της Χίου και δες από κοντά πώς παράγεται και πώς επεξεργάζεται η, μοναδική στον κόσμο, μαστίχα Χίου. Χαλάρωσε και απόλαυσε τη βόλτα στους πλακόστρωτους δρόμους του χωριού και δοκίμασε παραδοσιακό λουκούμι, μαστίχα «υποβρύχιο» και πιες την τοπική «σούμα».

Πιες και κάνε κεφάλι με τον Αριούσιο οίνο το παραδοσιακό Χιώτικο κρασί και γλέντα στα πανηγύρια των χωριών
Πέρνα το καλοκαίρι σου γλεντώντας στα πανηγύρια της Χίου. Εστίασε στις γιορτές της Αγίας Μαρκέλλας (22 Ιουλίου) και τον Δεκαπενταύγουστο όπου σχεδόν όλο το νησί γιορτάζει.  Επισκέψου τα Καρδάμυλα που κρύβουν τουλάχιστον δέκα πανηγύρια μέσα στο καλοκαίρι. Πιες και μέθυσε με τον Αριούσιο οίνο που ρέει άφθονος και έρχεται κατευθείαν από τον θεό Διόνυσο.

Πήγαινε στην Αγία Φωτιά με τα πεντακάθαρα νερά και τον βοτσαλωτό βυθό
Για μπάνιο στη Χίο θα πας οπωσδήποτε στην Αγία Φωτιά. Βούτα στα καταγάλανα και πεντακάθαρα νερά και δες τον βοτσαλωτό βυθό. Απόλαυσε την πιο κοσμοπολίτικη παραλία του νησιού με ομπρέλες και ξαπλώστρες ενώ αν είσαι από τους τολμηρούς δοκίμασε και τα θαλάσσια σπορ.
 

Tags: ΧΙΟΣ