Σίφνος: Νύχτες που κοντράρουν τη Χαλκιδική

16148 Επισκέψεις στο άρθρο

Πέρνα τις κορυφαίες στιγμές σου στη Σίφνο με διασκέδαση στην Απολλωνία που κοντράρει τη Χαλκιδική, με μια μεσαιωνική συνοικία άβατη για αυτοκίνητα και με βουτιές σε υπέροχες παραλίες.

Απολλωνία: Ο απόλυτος δρόμος διασκέδασης με μπαράκια για αξέχαστες νύχτες
Πήγαινε στο πιο κεφάτο στενό της Σίφνου την ξακουστή Απολλωνία και βρες οτιδήποτε ψάχνεις. Μπαράκια για χορό, φλερτ και ποτό, ταβέρνες και ζαχαροπλαστεία για τη λιγούρα όποια ώρα της ημέρας κι αν αυτή προκύψει και σίγουρα απίστευτα θετική ενέργεια για αξέχαστες διακοπές. Η περιοχή σφύζει από ζωή και το βράδυ, με επισκέπτες κάθε ηλικίας να απολαμβάνουν κάθε στιγμή των διακοπών τους. Επισκέψου επίσης τα εμπορικά καταστήματα και θαύμασε τις σιφνέικες δημιουργίες των ντόπιων που εντυπωσιάζουν κάθε επισκέπτη.

Το άβατο του Κάστρου
Φτάσε στην (μέχρι το 1836) πρωτεύουσα της Σίφνου στο Κάστρο. Θαύμασε τη μεσαιωνική πολιτεία που απέχει μόλις 3 χιλιόμετρα από την Απολλώνια και θεωρείται επάξια ως ένας από τους πιο ανεπιτήδευτους και ξεχωριστούς μεσαιωνικούς οικισμούς των Κυκλάδων. Το Κάστρο, με την ιδιόμορφη αρχιτεκτονική του, που διατηρεί ακόμα και σήμερα τα χαρακτηριστικά του βενετσιάνικου οχυρού, ακόμη και σήμερα είναι άβατο για τα οχήματα. Περπάτησε στα στενά, πλακόστρωτα δρομάκια με τα χαμηλά πεζούλια, οι σκοτεινές στοές, τα παλιά σπίτια με τα ξύλινα μπαλκόνια, τα οικόσημα στις εισόδους συνθέτουν μία μοναδική εμπειρία που πρέπει όλοι να ζήσουν!

Εντυπωσιακό μοναστήρι και μαγευτική θέα προς την παραλία στη Χρυσοπηγή
Ανέβα στο εντυπωσιακό μοναστήρι της Χρυσοπηγής που κτίστηκε πάνω σε ένα βράχο το 1650 όταν βρέθηκε η εικόνα της Παναγίας μέσα στη θάλασσα, από κάποιους ψαράδες και δημιουργεί μια από τις ομορφότερες και διασημότερες εικόνες σε όλο τον κόσμο. Δες την απίστευτη θέα προς το μικρό ακρωτήρι με το μοναστήρι της Χρυσοπηγής, της πολιούχου του νησιού, να δεσπόζει περήφανα επάνω στο σκισμένο βράχο. Στα αριστερά της Χρυσοπηγής ανοίγεται ο γραφικός κόλπος του Αποκοφτού με τα πεντακάθαρα σμαραγδένια νερά του.

Βουτιές στα νερά της Σίφνου σε μαγευτικές παραλίες
Κάποιος που έχει πάει στη Σίφνο θα σου μιλήσει κατενθουσιασμένος για τα μπάνια και τις βουτιές που έκανε στο νησί. Οι παραλίες της Σίφνου μαγεύουν τον κάθε επισκέπτη επιτρέποντάς του να χαλαρώσει και να απολαύσει τις καλοκαιρινές του στιγμές. Κορυφαίες επιλογές παραλιών στη Σίφνο αποτελούν ο Πλατύς Γιαλός, το Βαθύ και οι Καμάρες με τις δύο πρώτες να έχουν μάλιστα βραβευτεί με Γαλάζια Σημαία. Και στις τρεις παραλίες θα βρεις ποιοτικό φαγητό, διασκέδαση ξενοδοχεία και δωμάτια για όλα τα πορτοφόλια. Αξίζει επίσης να εξερευνήσεις την ακτογραμμή του νησιού και να ανακαλύψετε άλλες απόμερες παραλίες.
 

Tags: ΣΙΦΝΟΣ