Η παραλία Περιβολιού / ΦΩΤΟ: Ζάχος Σταμούλης

Η Σπηλιά και στο βάθος ο βράχος του Αι Γιάννη / ΦΩΤΟ: Ζάχος Σταμούλης

Φώκιες στο Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο

Η παραλία Καστάνη / ΦΩΤΟ: Ζάχος Σταμούλης

Top 10 λόγοι για να πάμε Σκόπελο!

55605 Επισκέψεις στο άρθρο

Μπάνιο παρέα με φώκιες, ηλιοθεραπεία και cocktails σε παραλίες του Hollywood και φαγητά που ανταγωνίζονται τα πιο gourmet εστιατόρια! Δες τώρα τη Σκόπελο με τα μάτια των stars!

Ο Έλληνας τουρίστας μοιάζει μία από τις λύσεις να είναι μία «γνωστή μας από παλιά».. Ο Έλληνας που φέτος θα έχει ένα λόγο «απόδρασης» παραπάνω. Ο Έλληνας που ξέρει να περνάει καλά. Ο Έλληνας που πρώτος εκτιμά τις ομορφιές (και την ασφάλεια) των προορισμών της χώρας του !
 



Στο σημερινό μας αφιέρωμα ας δούμε 10 ΤΟΡ λόγους που και φέτος αξίζει να δεις αν πας στην Σκόπελο!


Πατήστε εδώ  και κάντε like στο Auto Τρίτη Touring στο Facebook και δείτε πρώτοι κάθε άρθρο της σελίδας μας

Για μπάνιο παρέα με τις φώκιες του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου
Η Σκόπελος είναι ενταγμένη στο Θαλάσσιο Πάρκο Σποράδων και αποτελεί καταφύγιο για φώκιες. Το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο των Σποράδων, που βρίσκεται στον οικισμό Λουτράκι στο βορειοανατολικό τμήμα του νησιού, εκτείνεται σε μία περιοχή 2.200 τετραγωνικών χιλιομέτρων και είναι ίσως το μεγαλύτερο θαλάσσιο πάρκο της Μεσογείου. Εδώ ζει και αναπαράγεται ο μεγαλύτερος στον κόσμο πληθυσμός της Μεσογειακής Φώκιας Monachus Monachus. Είναι αρκετά πιθανό, λοιπόν, σε κάποιο από τα μπάνια σου να κολυμπήσεις δίπλα σε κάποια φιλική φώκια.
 
Ηλιοθεραπεία στην παραλία του Mamma Mia, σαν άλλη Μέριλ Στριπ
Η παραλία Καστάνη έγινε γνωστή από την κινηματογραφική ταινία «Mamma Mia» και όχι άδικα. Τα γαλαζοπράσινα νερά μπροστά από την παραλία και τα γυρίσματα στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Μηλιάς, αποτέλεσαν τα ιδανικό σκηνικό για πολλές από τις σκηνές της ταινίας. Χαραγμένη στο μυαλό όλων των θεατών, ωστόσο, είναι η σκηνή όπου η Τάνια τραγουδά το Does Your Mother Know , όπου η Sophie και ο Sky ερωτευμένοι τραγουδούν το Lay All Your Love on Me και όπου η Donna και οι μπαμπάδες αποχαιρετούν τη Sophie και τον Sky I Have a dream. Επιβάλλεται μια επίσκεψη στην παραλία, για να θαυμάσεις το υπέροχο τοπίο και να κάνεις μπάνιο σε ένα… χολιγουντιανό σκηνικό.
 
Δοκίμασε συνταγές με το παγκοσμίως αναγνωρισμένο σκοπελίτικο δαμάσκηνο
Το σκοπελίτικο δαμάσκηνο -μοναδικό σε όλο τον κόσμο για την αντιοξειδωτική δράση του- είναι ενταγμένο σε όλα τα παραδοσιακά πιάτα που σε καλούν να τα δοκιμάσεις. Διακρίνονται σε τρία είδη: το αυγάτο (σε γλυκά του κουταλιού και μαρμελάδες), το ξυνό (στο μαγείρεμα και σε μαρμελάδες), καθώς και στη φημισμένη γαλλική ποικιλία, η οποία μεταφέρθηκε στο νησί κρυμμένη μέσα σε μία πατάτα. Στη Σκόπελο, θα συναντήσεις τα δαμάσκηνα παντού: μαζί με το μαγειρεμένο κρέας, στα επιδόρπια, αποξηραμένα στους φούρνους και τους συνεταιρισμούς, καθώς και σε λικέρ. Μερικές από τις καλύτερες συνταγές που πρέπει να δοκιμάσεις είναι ροφός στιφάδο, μοσχαράκι ή χοιρινό με δαμάσκηνα και, φυσικά, γλυκό δαμάσκηνο.
 
Παραλία σαν κλειστή πισίνα και ένας φάρος… Γουρούνι!
Ο Αι Γιάννης είναι ακόμη ένα σημείο της Σκοπέλου που «φορέθηκε» πολύ κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του Mamma Mia. Οι τολμηροί, μπορούν να ανέβουν τα εκατό σκαλιά που είναι λαξευμένα στον βράχο και να απολαύσουν τη συγκλονιστική θέα στη βόρεια, απόκρημνη πλευρά του νησιού. Δίπλα στον Αϊ-Γιάννη βρίσκεται η Σπηλιά, μια κλειστή σχεδόν αγκαλιά που θυμίζει πισίνα. Στην κατεύθυνση προς Περιβολιού, αξίζει να επισκεφθείτε την ομώνυμη παραλία με τον πλούσιο βυθό αλλά και τον Φάρο Γουρούνι που αποτελεί αρχιτεκτονικό αριστούργημα.