Ξεκούραση & activities

1901 Επισκέψεις στο άρθρο

Σκαρφαλωμένος στην ανατολική πλαγιά του Ξηροβουνίου, στη Ροδαυγή της Αρτας, ο ξενώνας Nisista προσφέρει την απόλυτη ξεκούραση και χαλάρωση, σε ένα χωριό διάσημο για το φυσικό πλούτο και το μυρωδάτο τσίπουρο. Απολαύστε δραστηριότητες όπως ιππασία, πεζοπορία, kayak, ποδηλασία και αλεξίπτωτο πλαγιάς.

 
Η περιοχή που φιλοξενεί τον ξενώνα Νησίστα είναι ένας τόπος που προσφέρεται για διακοπές όλο το χρόνο. Μπορεί να αποτελέσει την ιδανική «φωλιά» για ξεκούραση και χαλάρωση, απολαμβάνοντας τη θέα της φωτιάς που καίει στο μεγάλο τζάκι του ξενώνα από τις αρχές του Οκτωβρίου, αλλά και βασικό ορμητήριο για πολλές εκδρομές στα Τζουμέρκα. Εκεί θα απολαύσετε την παρθένα ομορφιά των βουνών και των χωριών της περιοχής, όσο και τον ποταμό Αραχθο, που θα σας γοητεύσει καθόλη την διάρκεια του έτους με τις διαδρομές του.

Τα Τζουμέρκα, ολόλευκα τούς περισσότερους μήνες του χρόνου, με το έντονο ανάγλυφο και τα εντυπωσιακά τοπία, αλλά και η ξεχωριστή φύση -που έχει συντελέσει σε τούτο το κομμάτι γης το δικό της θαύμα- καλούν τον επισκέπτη να εξερευνήσει και να γνωρίσει κάθε γωνιά αυτού του τόπου.

Η αρμονική συνύπαρξη του δομημένου με το φυσικό περιβάλλον κάνει την περιοχή των Τζουμέρκων να έχει μια εντελώς δική της προσωπικότητα. Αυτή η αρμονία σε συνδυασμό με την γνώση της ιστορίας του τόπου, μπορεί να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για τον επισκέπτη.
Έτσι μια περιήγηση με αυτοκίνητο ή μια οδοιπορική περιπλάνηση στους οικισμούς ή στα πλούσια δάση και στα παραποτάμια οικοσυστήματα σίγουρα θα αφήσει, σε όποιον θέλει να περιπλανηθεί στην περιοχή, μια γεύση ξεχωριστή και μοναδική.

Στα Τζουμέρκα τα βουνά είναι για δυνατά πόδια. Οι διαδρομές τους δεν είναι περίπατοι αλλά η ομορφιά των τοπίων τους είναι άφθαστη. Αποκομμένα από τον κόσμο και τις συχνές επισκέψεις, περικυκλωμένα από τις πανύψηλες και απότομες κορφές της Νότιας Πίνδου, είναι ένας τόπος που σε προκαλεί να τον περπατήσεις και να τον γνωρίσεις, είτε με τα πόδια, είτε με ποδήλατο, kayak στον Αραχθο, αλεξίπτωτο πλαγιάς ή –ακόμα καλύτερα- πάνω σε ένα άλογο! Εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία της διαμονής σας στον ξενώνα Νησίστα και κάντε όλες τις δραστηριότητες που προσφέρονται στην περιοχή. Μην χάσετε την ευκαιρία!