Γιορτή Σπόρων

2097 Επισκέψεις στο άρθρο

Την καθιερωμένη πλέον «Γιορτή των σπόρων» διοργανώνει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το ΠΕΛΙΤΙ Λάρισας με σύνθημα «Καλλιεργητές όλου του τόπου ενωθείτε».

 
Την αντίστοιχη περσινή γιορτή επισκέφτηκαν 300 άτομα και φέτος οι διοργανωτές περιμένουν μεγάλη ανταπόκριση του κοινού, στο αμφιθέατρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας.

Η γιορτή θα γίνει την Κυριακή 19 Μαρτίου στις 10.30 το πρωί και έχει σκοπό τη διάσωση, διατήρηση και διάδοση παλιών παραδοσιακών ποικιλιών σπόρων. Στη γιορτή σύμφωνα με τους διοργανωτές «έρχονται κάθε χρόνο φίλοι και καλλιεργητές, ερασιτέχνες και επαγγελματίες, που μάχονται για τη διατροφική τους ανεξαρτησία. Να μπορούν δηλαδή να καλλιεργούν τον δικό τους σπόρο και να παράγουν προϊόντα με γεύση, άρωμα και διατροφική αξία. Στην εκδήλωση μπορούν να συμμετέχουν και άλλες ομάδες, αφού πρώτα επικοινωνήσουν με το ΠΕΛΙΤΙ Λάρισας.

Η «3η Γιορτή των Σπόρων» είναι αφιερωμένη στην «Παιδική Στέγη Λάρισας», σωματείο αναγνωρισμένο ως «Φιλανθρωπικό». Για τον λόγο αυτό, όσοι θέλουν, μπορούν να φέρουν τρόφιμα μακράς διάρκειας, χαρτικά και απορρυπαντικά. Οι προσφορές θα συγκεντρωθούν στην είσοδο του αμφιθεάτρου και οι προσφέροντες θα λάβουν επιπλέον σπόρους» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Tags: ΛΑΡΙΣΑ