Τα Dos and Don'ts των παιδικών καθισμάτων
Τα Dos and Don'ts των παιδικών καθισμάτων
  • Τα Dos and Don'ts των παιδικών καθισμάτων
  • Τα Dos and Don'ts των παιδικών καθισμάτων

Τα Dos and Don'ts των παιδικών καθισμάτων

11213 Επισκέψεις στο άρθρο

Το παιδικό κάθισμα θα προστατεύσει το παιδί σου από την πρώτη μέρα που θα το μεταφέρεις στο σπίτι. Δες ποια είναι τα λάθη που πρέπει να αποφύγεις, αλλά και συμβουλές για την εγκατάσταση, χρήση, αλλά και αλλαγή του.

ΖΑΜΠΑΤΗΣ ΝΙΚ. ΘΕΟΔΩΡΟΣ
PLAKA PARKING

Οι περισσότεροι γονείς γνωρίζουν ότι τα παιδικά καθίσματα παίζουν τον πιο σημαντικό ρόλο για την προστασία των παιδιών τους από τραυματισμό σε περίπτωση σύγκρουσης ή ατυχήματος. Επίσης είναι υποχρεωμένοι να γνωρίζουν τα βασικά για το πως θα τοποθετήσουν το κάθισμα στο αυτοκίνητο, αλλά και τους διαφορετικούς τύπους που θα χρησιμοποιηθούν, όσο τα παιδιά μεγαλώνουν.

Κοινοποίησέ το »

Ωστόσο συχνά κάνουν λάθη, κυρίως στην εγκατάσταση, στη χρήση, αλλά και για το πότε θα πρέπει να γίνεται η αλλαγή από τον ένα τύπο στον άλλο. Ας δούμε μερικές συμβουλές.

Χρησιμοποίησε το σωστό τύπο καθίσματος

Σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς, όλα τα βρέφη και τα νήπια πρέπει να κάθονται σε κάθισμα που κοιτά προς τα πίσω, μέχρι να φτάσουν στο μεγαλύτερο βάρος ή ύψος που θα επιτρέψουν την αλλαγή.  Όταν το παιδί σας φθάσει στην ηλικία των 12 μηνών ή τα 10 κιλά είναι αρκετά μεγάλο και μπορεί να ταξιδεύει καθιστό βλέποντας μπροστά. Το κάθισμα που βλέπει προς τα εμπρός φέρει πλευρική προστασία για το κεφάλι, μένει μόνιμα στο αυτοκίνητο και προσφέρεται και για μεγάλα ταξίδια. Τα πιο πολλά φέρουν μηχανισμό που επιτρέπει στο κάθισμα να γίνεται πιο πλαγιαστό για πιο μακρινά ταξίδια ή όταν το παιδί θέλει να κοιμηθεί. Όσο μεγαλώνει, θα χρειαστεί ανυψωτικό κάθισμα ή μαξιλάρι.

Τοποθέτησέ το με ασφάλεια

Η σωστή τοποθέτηση του παιδικού καθίσματος είναι ίσως το πιο σημαντικό μέρος της διαδικασίας. Το κάθισμα που αγόρασες συνοδεύεται από οδηγίες χρήσης που εξηγούν αναλυτικά με ποιο τρόπο θα δεθεί στο αυτοκίνητό. Σιγουρέψου ότι το κάθισμα είναι τοποθετημένο με ασφάλεια και σε θέση που να κοιτάζει την πλάτη του πίσω καθίσματος, ούτως ώστε να προφυλάσσεται το κεφάλι του παιδιού. Αν το κάθισμα έχει τοποθετηθεί σωστά, δεν θα πρέπει να μπορείς να το μετακινήσεις περισσότερο από μια ίντσα προς οποιαδήποτε κατεύθυνση. Έλεγχε τακτικά το κάθισμα ασφαλείας για να βεβαιωθείς ότι δεν έχει χαλαρώσει με την πάροδο του χρόνου.

Δέσε καλά τις ζώνες

Ένα από τα πιο μεγάλα λάθη που κάνουν οι νέοι γονείς είναι ότι δεν μετακινούν τις ζώνες του καθίσματος στις υψηλότερες σχισμές. Η ζώνη του καθίσματος θα πρέπει να είναι στο ύψος των ώμων των παιδιών, ή λίγο πάνω απ' αυτό. Από την άλλη η ζώνη της κοιλιάς πρέπει να βρίσκεται στο πάνω μέρος των μηρών και όχι στην κοιλιά του νηπίου, γιατί μπορεί να δημιουργήσει εσωτερική αιμορραγία σε περίπτωση ατυχήματος. Βεβαιώσου ότι η ζώνη βρίσκεται στο μέσο του ώμου και όχι κάτω από την μασχάλη
Τέλος έλεγξε ότι τόσο οι ζώνες του παιδικού καθίσματος , όσο κι αυτές του αυτοκινήτου είναι τεντωμένες, σφιχτές και δεν έχουν συστραφεί ή διπλωθεί.
 

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΠΑΙΔΙΚΑ ΚΑΘΙΣΜΑΤΑ

  • HAPPY CHOICE

    HAPPY CHOICE

    Η Silver Cross είναι η πρώτη εταιρεία που εφηύρε το πρώτο καροτσάκι το 1877, με το όνομά της να έχει συνδεθεί με τη Βασιλική οικογένεια του Ην. Βασιλείου.

     2103230419 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  •  The Baby Land

    The Baby Land

    Η «The Baby Land», αποτελεί μία επιχείρηση που με αγάπη και μεράκι φροντίζει να προσφέρει στους πελάτες της προϊόντα και υπηρεσίες υψηλής ποιότητας σε ανταγωνιστικές τιμές.
     2102474111 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • PERAMAX

    PERAMAX

    Η ΠΕΡΑΜΑΞ Α.Ε διαθέτει παιδικά καθίσματα της Britax-Romer, τα οποία έχουν τεχνολογία ISOFIX και μία πλήρη συλλογή από προϊόντα τα οποία μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες κάθε οικογένειας, ανεξαρτήτως τύπου αυτοκινήτου.
      210 2474638 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ