Τι ισχύει με τις εγγυήσεις

Τι ισχύει με τις εγγυήσεις

25548 Επισκέψεις στο άρθρο

Πρόκειται για την πιο σημαντική aftersales παροχή των εταιριών. Δες πως και τι πως καλύπτει και τι ισχύει με τις επεκτάσεις.

Αγοράζοντας ένα καινούργιο αυτοκίνητο θα λάβεις και την απαιτούμενη εργοστασιακή του εγγύηση. Αυτή αφορά τα µηχανικά του µέρη, την βαφή και την προστασία κατά της σκουριάς. Η πιο σηµαντική εκ των τριών κύριων εγγυήσεων που δίνουν οι αντιπροσωπείες είναι αυτή για τα µηχανικά µέρη του αυτοκινήτου. Η καθηµερινή καταπόνηση των µερών αυτών, σε συνδυασµό µε την παρουσία πολλών εξαρτηµάτων, αυξάνει την πιθανότητα βλάβης και καθιστά απαραίτητη την εγγύηση, η οποία θα γλιτώσει από σηµαντικά κόστη τον αγοραστή.

Κοινοποίησέ το »


Σύμφωνα με μεγάλη έρευνα που έκανε βρετανική εταιρεία που ειδικεύεται στις πωλήσεις αυτοκινήτων, το 40% των αυτοκινήτων ηλικίας από 4 έως 9 έτη είναι σίγουρο ότι θα χαλάσει μια φορά το χρόνο. Μάλιστα το μέσο κόστος της ζημιάς που θα προκληθεί ανέρχεται σε 400 ευρώ περίπου.

Έτσι λοιπόν γίνεται κατανοητό, πόσο σημαντικό είναι οι εγγυήσεις να διαρκούν για όσο το δυνατόν περισσότερα έτη, αφού είναι δεδοµένο ότι στο πέρασµα του χρόνου αυξάνεται η πιθανότητα εµφάνισης κάποιας βλάβης.
 
Σε συμφέρει η επέκταση;

 Πολλές εταιρείες δίνουν την δυνατότητα στον αγοραστή επέκτασης της εργοστασιακής εγγύησης του οχήµατός του, είτε δωρεάν, είτε µε κάποιο χρηµατικό ποσό. Μάλιστα, στις περισσότερες περιπτώσεις η απόφαση αυτή πρέπει να παρθεί κατά την αγορά, ωστόσο υπάρχουν κάποιες εταιρείες που δίνουν την δυνατότητα επέκτασης της εργοστασιακής εγγύησης και µέχρι το τέλος της βασικής περιόδου εγγύησης.

Πρέπει να σηµειώσουµε πως τα µέρη τα οποία καλύπτει η επέκταση της εγγύησης µπορεί να διαφέρουν σε σχέση µε αυτά της αρχικής εγγύησης του κατασκευαστή, για αυτό και σε κάθε περίπτωση πρέπει να δείτε από πριν σε τι ακριβώς καλύπτεστε. Η εγγύηση της επέκτασης πέρα ότι εξασφαλίζει κάποια χρόνια ξεγνοιασιάς επιπλέον, παράλληλα ισχυροποιεί ακόµα περισσότερο το βιβλίο συντήρησης, άρα κατά συνέπεια αυξάνει και την µεταπωλητική αξία του αυτοκινήτου σας.
Όσον αφορά το οικονοµικό σκέλος η επέκταση της εγγύησης διαφέρει από εταιρεία σε εταιρεία, αλλά και από µοντέλο σε µοντέλο. Ισχύει σε γενικές γραµµές ότι οικονοµικά συµφέρει να επεκτείνεται την εγγύησή σας, διότι οι εργασίες που επιτελούνται, θα σας κοστίσουν λιγότερο, συγκριτικά µε το να τις πληρώνεται κάθε φορά.
 
Διάβασε τα «ψιλά γράμματα»
Στις εγγυήσεις υπάρχουν συγκεκριµένοι  όροι και προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούνται ώστε να διατηρούν την ισχύ τους, όπως π.χ. να τηρείτε στο ακέραιο τα διαστήµατα περιοδικής συντήρησης του κατασκευαστή. Για να µη χάσετε την ισχύ της εγγύησης λοιπόν, τηρήστε όλα τα προβλεπόµενα.