Απόσβεση σε ένα καλοκαίρι

3444 Επισκέψεις στο άρθρο

Η σκέψη για ένα πιο οικονομικό καύσιμο, περνάει όσο καμία άλλη από το μυαλό σου. Αλλά η λύση είναι μία και την ξέρεις, απλά δεν έχεις πάρει ακόμα την απόφαση.

coral gas
MASTER DIRECT

                

Φυσικά  και αναφερόμαστε στο LPG, το οποίο συνεχίζει να κερδίζει οπαδούς χρόνο με το χρόνο. Το υγραέριο είναι κατά 50% πιο οικονομικό από την βενζίνη και 20% από το diesel με αποτέλεσμα να αποδεικνύεται σωτήριο για πορτοφόλι και περιβάλλον.
 
Επένδυση με σίγουρο κέρδος
Τ
ο κόστος του υγραερίου είναι περίπου το μισό της βενζίνης. Τι σημαίνει τώρα αυτό στην πράξη; Ας πάρουμε για παράδειγμα, έναν οδηγό που κάνει περίπου 15.000 χλμ./έτος και το αυτοκίνητο του έχει μέση κατανάλωση 8 λτ./100 χλμ. Επίσης, σημείωσε ότι, η συγκεκριμένη τιμή αυξάνεται κατά 15% περίπου με το υγραέριο (δηλαδή διαμορφώνεται στα 9,2 λτ./100 χλμ.). Έτσι, με υγραέριο, ο οδηγός θα χρειαστεί 1.214 ευρώ/έτος, την ίδια στιγμή που το κόστος κίνησης με αμόλυβδη διαμορφώνεται στα 2.124 ευρώ/έτος. Αρα, σε ετήσια βάση, το όφελος διαμορφώνεται στα 910 ευρώ, κάτι που συνεπάγεται ότι, η απόσβεση του κόστους της μετατροπής, μπορεί να επιτευχθεί σχεδόν από τον πρώτο χρόνο. 

Κάνεις το κέρδος δόση και το αποκληρώνεις αμέσως
Αναλυτικότερα  το κόστος της εγκατάστασης των κιτ αερίου (με βάση καλές προσφορές από TOP Εxperts της αγοράς)  διαιρείται σε μηνιαίες δόσεις καταβολές από 30 ως 80 ευρώ, οι οποίες θα «πληρώνονται» από το όφελος της διαφοράς του κόστους κατανάλωσης (χιλιόμετρα που πριν έκανες με βενζίνη και τώρα θα κάνεις με lpg) κάθε μήνα. Με απλά λόγια, το ποσό εξοικονόμησης μετατρέπεται σε δόση. Το ποσό αυτό είναι αρκετό ώστε να υπερκαλύψει το κόστος εγκατάστασης με αποτέλεσμα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα (μερικοί μήνες) να έχει αποπληρωθεί και στη συνέχεια να αφήνει λεφτά στην τσέπη.

Τι πρέπει να προσέξεις;
Αρχικά θα πρέπει να βρεις το κατάλληλο σύστημα για το αυτοκίνητό σου. Για να διευκολυνθείς σε αυτό, μπορείς να χρησιμοποιήσεις την «μαύρη λίστα», η οποία είναι ένας κατάλογος που έχει δημιουργήσει κάθε κατασκευαστής συστημάτων LPG/CNG και δείχνει σε ποια αυτοκίνητα ταιριάζει και σε ποια όχι, το σύστημα που κατασκευάζει. Έπειτα θα πρέπει να διαλέξεις έναν έμπειρο και πιστοποιημένο εγκαταστάτη, ώστε να εξασφαλίσεις ότι θα γίνει σωστή δουλειά, για να μην έχεις προβλήματα αργότερα.
 

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΥΓΡΑΕΡΙΟ (LPG)