Δίνουν λύσεις οικονομίας. Έχουν σύν και πλήν. Τι θα έβαζες και γιατί;  LPG ή CNG;

Δίνουν λύσεις οικονομίας. Έχουν σύν και πλήν. Τι θα έβαζες και γιατί;  LPG ή CNG;

Τι προσέχεις όταν μετατρέπεις. Αεριοκίνηση (οικονομία & παγίδες)

45651 Επισκέψεις στο άρθρο

Η αεριοκίνηση δίνει λύση μεγάλης εξοικονόμησης. Ειδικά στις σημερινές συνθήκες που οι διεθνείς συνθήκες εισβάλουν (στην τσέπη μας). Η μετατροπή του αυτοκινήτου έχει τα μυστικά της. Κάποια μπορείς να τα ξέρεις από πριν. Σου τα λέμε.

coral gas
MASTER DIRECT

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

-το δηλώνεις στην ασφαλιστική σου (είσαι καλυμμένος)
-αγοράζεις όλο το σύστημα (όχι κομμάτι κομμάτι)
-παίρνεις απόδειξη (χρησιμοποιείται ως εγγύηση)
-επιλέγεις επώνυμα συστήματα- έχεις το κεφάλι σου ήσυχο




Αρχικά πες το στην ασφαλιστική σου

Η μετατροπή του αυτοκινήτου σας σε υγραεριοκίνητο, θα πρέπει να γνωστοποιηθεί και στην ασφαλιστική σας εταιρεία, ώστε να είστε καλυμμένοι για παν ενδεχόμενο. Οπτικά, ένα υγραεριοκίνητο αυτοκίνητο δεν γίνεται εύκολα αντιληπτό, αφού η κυριότερη διαφορά του, εντοπίζεται στην τάπα ανεφοδιασμού που βρίσκεται συνήθως στον προφυλακτήρα. Από την πλευρά του οδηγού, αυτός δεν αντιλαμβάνεται τη μετάβαση από το ένα καύσιμο στο άλλο.

Υπάρχουν πλέον επαγγελματίες με υψηλή εξειδίκευση

Η μετατροπή ενός υπάρχοντος βενζινοκίνητου αυτοκινήτου σε αεριοκίνητο, ξεκινά από τα 600 ευρώ περίπου και διαμορφώνεται ανάλογα με τον τύπο του κινητήρα. Η διακύμανση της τιμής, εξαρτάται από τον τύπο του κινητήρα του αυτοκινήτου (δηλαδή τη χωρητικότητά του και τον αριθμό των κυλίνδρων), αλλά και από τα περιφερειακά μέρη που θα επιλεχθούν, όπως είναι η ρεζέρβα (τύπος, χωρητικότητα κτλ.).

Για παράδειγμα, για τη μετατροπή ενός 4κύλινδρου κινητήρα 1,6 λίτρων απαιτούνται λιγότερα χρήματα, σε σχέση με ένα μηχανικό σύνολο 3.000 κυβικών εκατοστών με έξι κυλίνδρους. Ο χρόνος ολοκλήρωσης της μετατροπής προσδιορίζεται περίπου στις 2 ημέρες, καθώς εκτός από τις εργασίες που πρέπει να πραγματοποιηθούν, κρίνεται αναγκαίο να γίνουν μια σειρά από δοκιμές που θα εγγυηθούν την απρόσκοπτη λειτουργία του συστήματος.

Από την άλλη, τώρα, στην περίπτωση αγοράς ενός καινούριου υγραεριοκίνητου αυτοκινήτου, τα σενάρια ποικίλλουν. Κάποιες αντιπροσωπείες για παράδειγμα, δίνουν το κιτ υγραερίου δωρεάν σε κάποιες εκδόσεις, ενώ κάποιες άλλες το χρεώνουν

Πώς θα επιλέξεις το σωστό συνεργείο τοποθέτησης

Θα πρέπει να διαλέξεις πολύ προσεκτικά το συνεργείο που θα κάνει την εγκατάσταση ενός συστήματος Αεριοκίνησης. Το συνεργείο αυτό θα πρέπει να είναι Πιστοποιημένο με ειδικό εγκαταστάτη τεχνικό(ειδική άδεια από το Υπουργείο Μεταφορών), ώστε η τοποθέτηση να γίνει με πλήρη ασφάλεια και όπως απαιτούν οι κανόνες τεχνικής εγκατάστασης.
 
Ίσως θα ήταν προτιμότερο, αν όχι απαραίτητο, να ζητηθεί από το συνεργείο να σου δείξουν δείγματα τις δουλειάς τους από άλλες εγκαταστάσεις σε αυτοκίνητα, ώστε να έχεις και μια οπτική άποψη για το πώς θα είναι το αυτοκίνητο σου μετά την τοποθέτηση του δικού σου συστήματος υγραεριοκίνησης.

Πως θα επιλέξεις την σωστή μάρκα συστήματος 
 
Καλό θα ήταν πριν αποφασίσεις να γνωρίζεις εκ των προτέρων την μάρκα του συστήματος LPG και CNG, που αντιπροσωπεύει και που θα του τοποθετήσει το συνεργείο που έχει επιλέξει. Είναι σημαντικό να ενημερωθείς πλήρως από ποια χώρα προέρχεται το σύστημα αλλά και τα παρελκόμενα του, καθώς και την τεχνική υποστήριξη που θα του παρέχεται σε ενδεχόμενη ανάγκη του από την εταιρεία που εισάγει το σύστημα αυτό.

Συνέχεια του άρθρου >>>

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΥΓΡΑΕΡΙΟ (LPG)