Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Θα εργαστεί άραγε στην επιχείρηση του προπάππου του ο Enzo Ferrari ο νεότερος; Όχι, προς το παρόν. Ακόμη και για έναν Ferrari, τα γραφεία του Cavallino μπορεί να αποτελούν όνειρο…
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Θα εργαστεί άραγε στην επιχείρηση του προπάππου του ο Enzo Ferrari ο νεότερος; Όχι, προς το παρόν. Ακόμη και για έναν Ferrari, τα γραφεία του Cavallino μπορεί να αποτελούν όνειρο…

Οι μελλοντικοί ηγέτες!

(16/5/2011)

Ένας ωκεανός υπάρχει ανάμεσά τους, και πάνω από μία γενιά τους χωρίζει από τους αντίστοιχους προγόνους τους, των οποίων φέρουν το όνομα. O λόγος για τους Enzo Ferrari και Henry Ford, που σε κάθε περίπτωση αποτελούν τα δισέγγονα των κυρίαρχων προσωπικοτήτων του παρελθόντος.

Enzo Ferrari

Enzo Ferrrari (1898-1988), ο ιδρυτής της θρυλικής Ferrari

Enzo Ferrrari (1898-1988), ο ιδρυτής της θρυλικής Ferrari

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Το όνομά του είναι βαρύ, ωστόσο, ο Enzo Ferrari, μόλις 22 χρονών, το «κουβαλάει» με μεγάλη άνεση. Όπως λέει ο ίδιος, έχει μεγαλώσει «μέσα» στα πράγματα και το έχει συνηθίσει. ¶λλωστε, όταν γεννιέσαι και μεγαλώνεις στη Modena και ονομάζεσαι Enzo Ferrari -και είσαι πραγματικό δισέγγονο του θρυλικού ιδρυτή του Cavallino- αργά ή γρήγορα, πρέπει να συνηθίσεις να ζεις με αυτήν την κληρονομιά. Ο νεαρός Enzo δεν φορά πουλόβερ. Τουλάχιστον, προς το παρόν. Τώρα σπουδάζει, με έξι μαθήματα να τον χωρίζουν από το πτυχίο στα Οικονομικά και στο Μάρκετινγκ από το πανεπιστήμιο της Modena, ενώ στη συνέχεια έχει βλέψεις και για ένα Master, ίσως εκτός Ιταλίας. Ακόμη όμως και όταν ολοκληρώσει τις σπουδές του, δεν θέλει να μπει κατευθείαν στην εταιρεία. Η Ferrari παραμένει ένας στόχος, ένα επίτευγμα, ακόμη και για έναν… Ferrari. «Εάν έμπαινα απευθείας μετά τις σπουδές, θα με έβλεπαν πάντα ως το δισέγγονο του ιδρυτή. Θέλω πρώτα να κάνω πρακτική σε άλλες εταιρείες, ώστε να συνεισφέρω κι εγώ επαγγελματικά στην οικογενειακή επιχείρηση», αναφέρει ο Enzo. Το όνομά του το πήρε από την πλευρά της μητέρας του. Είναι εγγονός του Piero Lardi Ferrari, του οποίου η κόρη Antonella μαζί με το σύζυγό της Giacomo Mattioli αποφάσισαν να δώσουν στο γιο τους το θρυλικό επίθετο. Σχετικά με το πάθος για τους αγώνες, ο νεαρός Ferrari δηλώνει: «Έχω πάρει το αγωνιστικό δίπλωμα, αλλά προς το παρόν έχω κάνει μόνο μία δοκιμή, με μία 430 Challenge. Δεν θα συμμετάσχω ακόμη σε κάποιον αγώνα, πρώτα πρέπει να ολοκληρώσω τις σπουδές μου». ¶ραγε, με τόση σοφία, πραγματικά ετοιμάζεται να αναλάβει την οικογενειακή επιχείρηση; Αυτό θα το δούμε. Πάντως, σε κάθε περίπτωση, είναι δύσκολο να αγνοήσεις κάποιον που ονομάζεται Enzo Ferrari.

Henry Ford
Πού άλλου λέτε να δουλεύει κάποιος που ονομάζεται Henry Ford, εάν όχι σε μια Ford; Ειδικά όταν δεν πρόκειται για απλή συνωνυμία, αλλά για το πραγματικό δισέγγονο του διάσημου Henry που ίδρυσε τον κολοσσό του αυτοκινήτου. Βέβαια, το όνομα έχει βοηθήσει σημαντικά αυτόν τον 30άρη, σε μια επιχείρηση όπου η οικογένεια διατηρεί ακόμη τον έλεγχο (το μεγαλύτερο μερίδιο των μετοχών) και ο πρόεδρος αυτής έχει το ίδιο επίθετο (ονομάζεται William Clay και είναι ξάδερφός του). Ωστόσο, ο Sonny, έτσι τον φωνάζουν στην οικογένεια, δεν φαίνεται να είναι ο κλασικός «βολεμένος», αλλά ένας προσγειωμένος νεαρός με καθαρές ιδέες. Μετά από ένα πτυχίο στην Ιστορία το 2002, συνέχισε με ένα μεταπτυχιακό στο Business Administration στο πασίγνωστο πανεπιστήμιο MΙΤ, το Massachusetts Institute of Technology στη Βοστόνη της Αμερικής. Προτού αρχίσει την καριέρα του στην «οικογενειακή» επιχείρηση, ο Henry III θέλησε να ξεκινήσει από χαμηλά, εργαζόμενος σε μια μεγάλη αντιπροσωπεία στην Καλιφόρνια, όπου πέρασε το καλοκαίρι του ως ένας απλός πωλητής. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κύριος Ford πούλησε εκείνη την περίοδο 5 μοντέλα του Αμερικάνου κατασκευαστή και 1 της Volvo. Καθόλου άσχημα, θα λέγαμε εμείς, για κάποιον που πριν δίδασκε μαθηματικά και αγγλικά σε ένα γυμνάσιο στη Βιρτζίνια.
Σε ποια θέση θα φτάσει στην εταιρεία είναι ακόμη πολύ νωρίς να ξέρουμε. Προς το παρόν, το τιμόνι αυτής κρατά ένας επαγγελματίας μάνατζερ, ο οποίος μπορεί να μην ονομάζεται Ford, αλλά έσωσε την αμερικανική βιομηχανία από την πτώχευση. Σε αυτόν, την ανέθεσε ο William Clay, ένας Ford που κατάλαβε ότι στα χέρια του τα πράγματα ήταν επίφοβα. Εντάξει, αυτός ο Ford δεν ονομάζεται Henry… Παρόλα αυτά, ένα όνομα αρκεί για να κάνει τη διαφορά.
Mercedes
Leasing