Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

ΑΑΔΕ: Μοιράζει πρόστιμα σε όσους δεν έχουν πληρώσει τέλη από το 2019

(27/9/2024)
ΑΑΔΕ: Μοιράζει πρόστιμα σε όσους δεν έχουν πληρώσει τέλη από το 2019

- Ήδη η ΑΑΔΕ ετοιμάζει πρόστιμα σε 80.000 ιδιοκτήτες
- Από τον Νοέμβριο εγκρίνεται η βεβαίωση προστίμων
- Τι μπορούν να κάνουν οι φορολογούμενοι
- Πότε απαλλάσσονται από τα πρόστιμα

Ήδη η ΑΑΔΕ ετοιμάζει πρόστιμα σε 80.000 ιδιοκτήτες

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) ετοιμάζει πρόστιμα σε 80.000 ιδιοκτήτες οι οποίοι δεν έχουν καταβάλει τέλη κυκλοφορίας εδώ και πέντε χρόνια. Λίγο πριν παραγραφεί η αξίωση του Δημοσίου λόγω παρέλευσης πενταετίας, η ΑΑΔΕ εντόπισε ιδιοκτήτες αυτοκινήτων χάρη σε ηλεκτρονικές διασταυρώσεις, οι οποίοι κυκλοφορούσαν τα οχήματα τους χωρίς να πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας ή να δηλώσουν το όχημα τους σε κατάσταση ακινησίας.

Από τον Νοέμβριο εγκρίνεται η βεβαίωση προστίμων

Από πρώτη Νοεμβρίου θα εγκριθεί η βεβαίωση προστίμων μετά τη διαδικασία διορθώσεων, αφού οι ιδιοκτήτες έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν ενστάσεις για να «σβήσουν» τα πρόστιμα, αν το δικαιούνται. Τα πρόστιμα θα έχουν επιβληθεί σε όλους τους ιδιοκτήτες που δεν δικαιούνται απαλλαγή, από τις 27 Νοεμβρίου μέχρι και τις 3 Δεκεμβρίου. Να σημειωθεί, ότι όλες οι διορθώσεις και ενστάσεις θα γίνονται μέσω της εφαρμογής του myCAR της ΑΑΔΕ, ενώ όλες οι προειδοποιήσεις μέσω της πλατφόρμας myAADE.

Τι μπορούν να κάνουν οι φορολογούμενοι

Οι φορολογούμενοι και ιδιοκτήτες οχημάτων που εμφανίζουν οφειλές τελών κυκλοφορίας έτους 2019, μπορούν να μπουν στην πλατφόρμα myCAR και να δηλώσουν την κατάσταση του οχήματος με τα κατάλληλα δικαιολογητικά μέχρι και τις 31/10/2024, έτσι ώστε να αποδείξουν τη μη οφειλή των τελών κυκλοφορίας του έτους αυτού. Μετά το πέρας της προθεσμίας, οι ιδιοκτήτες θα μπορούν μέσω του πεδίου «Τα Αιτήματά μου», να αποδείξουν τον λόγο μη οφειλής τελών κυκλοφορίας, χωρίς όμως αυτό να σταματά τη διαδικασία βεβαίωσης.

Πότε απαλλάσσονται από τα πρόστιμα

Οι φορολογικές υπηρεσίες έχουν την δυνατότητα να πληροφορούνται σε πραγματικό χρόνο την κατάσταση των οχημάτων και βάσει τα όσα έχουν δηλώσει οι ιδιοκτήτες, μπορούν να διορθώνουν την εικόνα ενός οχήματος, εφόσον ο ιδιοκτήτης έχει καταβάλει τα κατάλληλα δικαιολογητικά. Η διαδικασία αυτή θα γίνεται σε περιπτώσεις που το όχημα προκύπτει ότι κυκλοφορούσε στο εξωτερικό για περισσότερα του ενός έτους, η στην περίπτωση που δηλωθεί παράδοση σε συλλέκτη σιδερικών ή απώλεια. Τέλος, η διόρθωση απο τις φορολογικές υπηρεσίες, θα πραγματοποιηθεί έως τις 26/11/2024. 

Hyundai
OPEL