6 φωτογραφίες »

H Kia αποφάσισε να προσφέρει στο Rio δύο ήπια υβριδικές επιλογές.

Ανανεωμένο Kia Rio

52.765 Επισκέψεις στο άρθρο (26/5/2020)

Η Kia προσφέρει στην φαρέτρα του Rio δύο νέα ήπια υβριδικά κινητήρια σύνολα και μεγαλύτερη οθόνη infotainment αλλά φρόντισε επιμελώς και την εξωτερική του εμφάνιση. Γνωρίστε το ανανεωμένο Kia Rio.


Στην εκτεταμένη ανανέωση του Rio προχώρησε η Kia θέλοντας να του δώσει νέα όπλα για να μείνει ανταγωνιστικό σε μια από τις πιο δημοφιλείς κατηγορίες αυτοκινήτων στην Γηραιά Ήπειρο, αυτή των μικρών.

Σε σχέση με το προ-ανανέωσης Rio, το μοντέλο υιοθετεί τώρα πιο στενή tiger nose γρίλια, νέα φωτιστικά σώματα, και αρκετά διαφορετικό εμπρός προφυλακτήρα με νέου σχήματος αεραγωγό χαμηλά. Περιέργως, δεν μπορούμε να διακρίνουμε άλλες διαφοροποιήσεις στο υπόλοιπο αμάξωμα του κορεάτικου μικρού αλλά η Kia ανακοινώνει πως κάνει διαθέσιμα δύο νέα χρώματα, το Perennial Grey και το Sporty Blue.

Πιο φινετσάτος φαίνεται πως είναι ο εσωτερικός διάκοσμος αφού το ανανεωμένο Rio εξοπλίζεται τώρα με μια 8 ιντσών οθόνη infotainment  σε συνδυασμό με μια πιο τεχνολογικά εξελιγμένη οθόνη 4,2 ιντσών για τον πίνακα οργάνων. Η Kia κάνει διαθέσιμες επίσης μια σειρά από επιλογές εξατομίκευσης ανάλογα με το εξοπλιστικό επίπεδο.

Η παλέτα των μηχανικών συνόλων τραβά το μεγαλύτερο ενδιαφέρον πάντως, καθώς η Kia αποφάσισε να προσφέρει στο Rio δύο ήπια υβριδικές επιλογές που αποτελούνται από τον καινούριο Smartstream 1.000άρη Τ-GDi κινητήρα και ένα ηλεκτρικό σύστημα 48V που υπόσχεται μειωμένη κατανάλωση καυσίμου και μειωμένες εκπομπές ρύπων έως 10,7%. Η πρώτη επιλογή έχει ισχύ 100 άλογα και η δεύτερη 120 άλογα και 200 Nm ροπής αλλά και οι δύο μπορούν να συνδυαστούν με το ολοκαίνουριο χειροκίνητο κιβώτιο της φίρμας που προσφέρει με την σειρά του ακόμη περισσότερη οικονομία στο καύσιμο και σημαντική μείωση στους ρύπους που απελευθερώνονται στην ατμόσφαιρα.

Εκτός των ήπια υβριδικών επιλογών, διαθέσιμοι είναι ακόμα ο turbo 1.000άρης με τα 100 άλογα και ο ατμοσφαιρικός κινητήρας των 84 ίππων με το υπερτροφοδοτούμενο μοτέρ να μπορεί να συνδυαστεί είτε με 6άρι μηχανικό είτε με το 7άρι αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.

Όσον αφορά το κομμάτι της τεχνολογίας και της ασφάλειας, το Rio εξοπλίζεται με πλήθος συστημάτων όπως: υποβοήθηση παραμονής σε μια λωρίδα κυκλοφορίας, προειδοποίηση μετωπικής σύγκρουσης, ανίχνευση τυφλών σημείων και πολλά άλλα.

Το ανανεωμένο Kia Rio θα λανσαριστεί στην Ευρώπη το τρίτο τρίμηνο του 2020.

Toyota
test center