Τεχνολογία: Aπέναντι σε Micra και Corsa
5 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Τεχνολογία: Aπέναντι σε Micra και Corsa

32.341 Επισκέψεις στο άρθρο (8/7/2017)

Ένας τομέας που τα μικρά αυτοκίνητα πλέον δεν έχουν καμία σχέση με το παρελθόν, είναι η εφαρμοσμένη τεχνολογία. Το Yaris είχε ανεπτυγμένο τεχνολογικό υπόβαθρο ούτως ή άλλως από την προ facelift έκδοσή του, με προεξάρχον χαρακτηριστικό το Toyota Safety Sense το οποίο στις τάξεις του περιλαμβάνει πολλά συστήματα ενεργητικής ασφάλειας. Μέσα σε εκείνα ξεχωρίζουν τα σύστημα αποφυγής πρόσκρουσης, σύστημα ειδοποίησης αλλαγής λωρίδας, αυτόματη λειτουργία προβολέων, σύστημα αναγνώρισης σημάτων κυκλοφορίας, σύστημα αναγνώρισης και αποφυγής πεζών αλλά και το προσαρμοζόμενο σύστημα διατήρησης ταχύτητας. 

Από τη βασική κι όλας έκδοση, το ανανεωμένο Yaris προσφέρει ένα πλούσιο τεχνολογικό υπόβαθρο με συστήματα ασφάλειας τελευταίας γενιάς.

Από τη βασική κι όλας έκδοση, το ανανεωμένο Yaris προσφέρει ένα πλούσιο τεχνολογικό υπόβαθρο με συστήματα ασφάλειας τελευταίας γενιάς.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

 
Vs Nissan Micra
Αντίστοιχα υψηλό είναι το επίπεδο του Nissan Micra στον τομέα, διαθέτοντας σύστημα αποφυγής ακούσιας αλλαγής λωρίδας, αυτόνομο φρενάρισμα σε αστικές ταχύτητες, σύστημα ελέγχου των προβολέων, ενημέρωση «νεκρού» σημείου, αναγνώριση οδικών σημάτων, και το σύστημα Around-View Monitor (μέσω καμερών αναπαριστά τη θέση του οχήματος στο δρόμο σε σχέση με άλλα αντικείμενα). Επιπλέον διαθέτει τα καινοτόμα συστήματα Intelligent Ride Control και Intelligent Trace Control τα οποία βελτιστοποιούν ακόμα περισσότερο την οδική του συμπεριφορά.
 
Vs Οpel Corsa
Αμεσος αντίπαλος του Yaris και στον τομέα της τεχνολογίας είναι το Opel Corsa, το οποίο στην τελευταία του γενιά εξοπλίζεται με τη δεύτερη γενιά του συστήματος Opel Eye. Το «μάτι της Opel» περιλαμβάνει σύστημα αναγνώρισης σημάτων κυκλοφορίας, προειδοποίηση ακούσιας αλλαγής λωρίδας, ένδειξη απόστασης προπορευόμενου οχήματος και το σύστημα αναγνώρισης επικείμενης σύγκρουσης. Το Opel OnStar είναι μια ξεχωριστή υπηρεσία που διαθέτει το Corsa, μέσω της οποίας με το απλό πάτημα ενός κουμπιού στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, ο οδηγός μπορεί να συνομιλήσει με έναν ειδικό σύμβουλο της υπηρεσίας, 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα.

Ετυμηγορία
Και τα τρία μοντέλα έχουν να επιδείξουν παρεμφερές επίπεδο εφαρμοσμένης τεχνολογίας με τα Yaris και Corsa να ρίχνουν περισσότερο βάρος στην ασφάλεια και το Micra στην ψυχαγωγία και την υποβοήθηση της οδικής συμπεριφοράς. Θα ξεχωρίσουμε το Corsa και το σύστημα OnStar που διαθέτει και που στην ουσία δεν σε αφήνει ποτέ μόνο σου, ιδιαίτερα στα… δύσκολα.  

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Toyota
RENAULT