Αντίο εμπρός φανάρια: Σε ποιόν θα λείψουν;

7.297 Επισκέψεις στο άρθρο (18/11/2020)

Από τα φανάρια στα «φωτιστικά σώματα» τα αυτοκίνητα αλλάζουν για πάντα την όψη τους. Για τους πιο παραδοσιακούς η έλλειψη φαναριών εξαφανίζει τη «μούρη» των αυτοκινήτων, για τους πιο φουτουριστικούς όμως, ανοίγει μια νέα σελίδα. Σε εσάς, θα λείψουν τα φανάρια;


Αν τα πρώτα δείγματα διέφυγαν της προσοχής σας, το νέο Tucson που μόλις παρουσιάστηκε από τη Hyundai δεν έχει φανάρια. Απλά τα δύο άκρα της γρίλιας του ανάβουν, με ένα συμμετρικό σχήμα που θυμίζει φανάρι, αλλά εμφανώς είναι μέρος της μάσκας.

Το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό. Τόσο καλό που από το πρώτο κιόλας teaser, η Hyundai κέρδισε την προσοχή όλων με μια μόνο φωτογραφία. Για τους πιο παραδοσιακούς, το πρόβλημα ίσως δεν είναι εμφανές ακόμη. Η απουσία φαναριών θα φανεί μόλις τα φώτα σβήσουν. Μόλις τα φωτιστικά σώματα δεν φέγγουν και έτσι οι επιφάνειες που φωτίζουν θα γίνουν το ίδιο με την υπόλοιπη μάσκα.

Μάλιστα οι Κορεάτες δεν το έχουν «παίξει» πιο συγκρατημένα, ώστε όταν τα φώτα σβήνουν, να παραμένει μια διχρωμία που να ξεχωρίζει τα δύο άκρα, στο σχήμα «φαναριού», όπως είναι όταν φέγγει, ώστε να δίνει την εντύπωση φαναριού. Έτσι όταν τα φώτα είναι σβηστά, τότε φωτιστικά σώματα ουσιαστικά κρίβονται ως μέρος τς γρίλιας.

Έτσι λοιπόν, το τέλος του φαναριού είναι εδώ. Ήδη στα πίσω φώτα, τα LED έχουν καταργήσει όλα τα φανάρια, και στη θέση τους έχουν έρθει διάφορα σχήματα, μονοκόμματα ή σε τμήματα, σε ότι χρώμα θέλεις. Το πίσω φανάρι έχει τελειώσει.

Σειρά έχει το εμπρός. Τα πρώτα δείγματα έχουν φανεί σε αρκετά μοντέλα, με πιο τρανταχτά τα εμπρός φωτιστικά της Citroen στα C4 Picasso, εδώ και χρόνια δηλαδή. Με την ηλεκτροκίνηση να μας χτυπά την πόρτα, μαζί με τα φώτα, που απλά αλλάζει η τεχνολογία τους, θα αλλάξει και η μάσκα, αφού δεν υπάρχει λόγος για γρίλιες ψύξης.

Εσείς όμως τι λέτε; θα σας λείψουν τα φανάρια; Και είστε έτοιμοι για φωτιστικές επιφάνειες στη θέση τους; Είστε έτοιμοι για την ριζική αλλαγή της μάσκας των αυτοκινήτων; Ή είστε παραδοσιακός και θέλετε τα αυτοκίνητα να έχουν «μούτρα»;

Hyundai
NISSAN