• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Δελτία Στάθμευσης και σε Ι.Χ. γονέων ή παιδιών ΑμεΑ

1.520 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 4/8/2020

Σημαντική αλλαγή για την βελτίωση της καθημερινότητας των ΑμεΑ αλλά και των οικείων τους, μετά από απόφαση του υπουργού Μεταφορών για χορήγηση δελτίων στάθμευσης και σε ΙΧ γονέων ή τέκνων.

Λύση σε ένα καθημερινό πρόβλημα που αντιμετώπιζαν πολλά άτομα με αναπηρία έδωσε η νέα απόφαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή, σύμφωνα με την οποία τα δελτία στάθμευσης μπορούν πλέον να χορηγούνται και σε ΙΧ που ανήκουν στους γονείς ή τα παιδιά τους.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι πρότινος τα ΑμεΑ δεν μπορούσαν να αποκτήσουν την άδεια στάθμευσης αν το αυτοκίνητο δεν ήταν ιδιοκτησία τους. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι συνοδοί να πρέπει να μεταβιβάσουν το όχημά τους στο όνομα του ατόμου που δικαιούταν το δελτίο, μπλέκοντας με την ατέρμονη ελληνική γραφειοκρατία.

Η ανακοίνωση του αρμόδιου υπουργείου:
Με τον τρόπο αυτό διορθώνεται μία αδικία που υπήρχε, καθώς ανήλικα ΑμεΑ ή ενήλικες ανίκανοι προς δικαιοπραξία, ενώ είχαν άμεση ανάγκη για κατοχή άδειας στάθμευσης, δεν μπορούσαν να την αποκτήσουν. Και αυτό διότι το ΙΧ αυτοκίνητο που χρησιμοποιούν για τις μετακινήσεις τους δεν είναι ιδιοκτησία τους, αλλά ανήκει για παράδειγμα στους γονείς ή τα παιδιά τους. Μέχρι σήμερα, ο γονέας ανήλικου ΑμεΑ έπρεπε, για παράδειγμα, να μεταβιβάσει στο παιδί του το ΙΧ αυτοκίνητο για να λάβει το Δελτίο Στάθμευσης που δικαιούται, με όλα τα γραφειοκρατικά προβλήματα που αυτό συνεπαγόταν»

Ο υπουργός δήλωσε ακόμα ότι το υπουργείο εξετάζει παρεμβάσεις για την πρόληψη καταστάσεων που οδηγούν σε κοινωνικό αποκλεισμό ή στον αποκλεισμό από αγαθά και υπηρεσίες, καθώς και ότι θα ανακοινωθεί άμεσα η σχετική σειρά μέτρων.