Το Mazda 2 διατηρεί τις compact διαστάσεις και το χαμηλό βάρος για τα οποία ήταν γνωστό στην προηγούμενη γενιά, πατάει όμως σε νέα πλατφόρμα, που του έχει δώσει πολλούς πόντους στην οδηγική αίσθηση που προσφέρει.

Το ιαπωνικό μικρό έρχεται στην Ελλάδα αποκλειστικά με ένα 1.500άρη ατμοσφαιρικό βενζινοκινητήρα 75, 90 και 115 ίππων, ο οποίος ενσωματώνει τις Skyactiv τεχνολογίες της μάρκας.

Ειδική αναφορά αξίζει η εμφάνισή του καθώς πρόκειται για ένα από τα εκλεπτυσμένα μοντέλα της κατηγορίας.

Ειδική αναφορά αξίζει η εμφάνισή του καθώς πρόκειται για ένα από τα εκλεπτυσμένα μοντέλα της κατηγορίας.

Δοκιμή: Νέο Mazda 2

165.609 Επισκέψεις στο άρθρο (19/10/2019)

Το κάτι διαφορετικό: Το Mazda 2 είναι αναμφίβολα μια διαφορετική πρόταση στα μικρά και με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά προσπαθεί να δικαιολογήσει και την ιδιαίτερα… διαφορετική τιμή του.

What is new
-Το μικρότερο μοντέλο της Mazda
-Αποκλειστικά με κινητήρα 1.500 κυβικών
-Καίει 6,8 λτ./100 χλμ.
-Με 17.228 ¤ (αυτόματο με 90 PS)

Για το Mazda 2 δεν χρειάζονται μάλλον και πολλές συστάσεις μιας και πριν από το τέλος της Mazda (ως ΕΛΜΑ) στην ελληνική αγορά πριν 5 χρόνια ήταν ένα από τα πιο καλουπουλημένα της μοντέλα. Πλέον, η ιαπωνική εταιρεία ήρθε με νέο αντιπρόσωπο, τον Όμιλο Συγγελίδη, και έτσι εμείς γνωρίζουμε εδώ την 4η γενιά του μοντέλου η οποία παρουσιάστηκε από τη Mazda σε αυτό το χρονικό κενό (2014).

Αρχικά λοιπόν να πούμε πως το Mazda 2 διατηρεί τις compact διαστάσεις και το χαμηλό βάρος για τα οποία ήταν γνωστό στην προηγούμενη γενιά, πατάει όμως σε νέα πλατφόρμα (σ.σ. πρόκειται για μια τροποποιημένη του CX-5, αντίθετα με αυτή της Ford στην προηγούμενη γενιά), η οποία του έχει δώσει πολλούς πόντους στην οδηγική αίσθηση που προσφέρει. Επίσης, να σημειώσουμε πως το ιαπωνικό μικρό έρχεται στην Ελλάδα αποκλειστικά με ένα 1.500άρη ατμοσφαιρικό βενζινοκινητήρα 75, 90 και 115 ίππων, ο οποίος ενσωματώνει τις Skyactiv τεχνολογίες της μάρκας. Τέλος, ειδική αναφορά πρέπει να κάνουμε και για την εμφάνισή του καθώς πρόκειται για ένα από τα εκλεπτυσμένα μοντέλα της κατηγορίας. Πάμε να το δούμε πιο αναλυτικά;

Από 13.719 ευρώ
Οι τιμές του Mazda 2 ξεκινάνε από ψηλά, αφού η έκδοση Emotion με τα 75 άλογα κοστίζει 13.719 ευρώ και φτάνουν πολύ ψηλότερα, στα 21.516 ευρώ συγκεκριμένα που κοστίζει η έκδοση των 115 ίππων στη μία και μοναδική, υπερ-πλήρη εξοπλιστική έκδοση Revolution Top. Το μοντέλο της δοκιμής μας είναι το αυτόματο των 90 ίππων, επίσης στη μία και μοναδική έκδοση Attraction (πάνω από μεσαία), που κοστίζει 17.228 ευρώ. Συνοπτικά, έχουμε να σχολιάσουμε πως οι τιμές είναι αλμυρές, ωστόσο το μοντέλο θέλει να προβάλλει και το κάτι διαφορετικό σε μια κατηγορία που είναι αδυσώπητη από πλευράς ανταγωνισμού.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Toyota
moto