Το άκρως αεροδυναμικό αμάξωμα της νέας Octavia Gran Coupe συνδυάζει επιβλητικές διαστάσεις (4.689 χλστ. σε μήκος) με αιχμηρή σχεδίαση και κομψές γραμμές.
6 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Το άκρως αεροδυναμικό αμάξωμα της νέας Octavia Gran Coupe συνδυάζει επιβλητικές διαστάσεις (4.689 χλστ. σε μήκος) με αιχμηρή σχεδίαση και κομψές γραμμές.

Δοκιμή: Νέα Skoda Octavia Gran Coupe diesel

78.456 Επισκέψεις στο άρθρο (28/12/2021)

Ετοιμάζω ταξίδι μοναχά για πάρτη σου... Η κορυφαία diesel έκδοση της νέας Skoda Octavia Gran Coupe κολακεύει τον ταξιδιάρικο χαρακτήρα της τσέχικης μπερλίνας προσφέροντας παράλληλα και μια λύση οικονομίας για τους… χιλιομετροφάγους.

What is new στην Skoda Octavia

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

- Η κορυφαία diesel Octavia
- 2,0 TDI με 150 άλογα
- Με DSG7 κιβώτιο
- Καίει 6,5 λτ./100 χλμ.
- Από 27.300 ευρώ η χειροκίνητη

Η Octavia, το μακράν πιο σημαντικό μοντέλο της εταιρείας στην σύγχρονη εποχή της, έχει καταφέρει να δημιουργήσει μια σπουδαία εμπορική κληρονομιά, την οποία η νέα 4η γενιά καλείται να συνεχίσει. Μετά την δοκιμή της Octavia με τον εξελιγμένο 1,5 TSI Evo κινητήρα των 150 ίππων και χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων, ξεψαχνίζουμε την κορυφαία diesel έκδοση με 2λιτρο turbo κινητήρα, 150 άλογα και ημιαυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. Οπτικά δεν υπάρχει καμία διαφορά στο άκρως αεροδυναμικό αμάξωμα της νέας Octavia (συντελεστής οπισθέλκουσας από 0,24), που συνδυάζει τις επιβλητικές διαστάσεις (4.689 χλστ. σε μήκος) με αιχμηρή σχεδίαση και κομψές γραμμές. Η νέα σχεδιαστική γλώσσα της Skoda εκφράζεται απόλυτα στη νέα Octavia και της προσδίδει δυναμική και εκλεπτυσμένη εικόνα. Η χαμηλωμένη οροφή και η γραμμή στο πίσω μέρος ξεχωρίζουν, εξ` ου και η ονομασία grand coupe που λανσάρει η φίρμα. Φυσικά αν και το αμάξωμα δείχνει τετράθυρο, υπάρχει πίσω 5η πόρτα που ανοίγει μαζί με το τζάμι για μέγιστη πρακτικότητα.

Από 29.300 ευρώ με DSG7

Η κορυφαία diesel έκδοση της Octavia είναι διαθέσιμη από 29.300 ευρώ με πρώτη εξοπλιστική έκδοση την πλούσια Ambition και DSG7 κιβώτιο. Από τον εξοπλισμό δε λείπει ουσιαστικά τίποτα με στάνταρ μεταξύ άλλων, όλες τις ηλεκτρικές ευκολίες, cruise control, αυτόματο διζωνικό κλιματισμό, αισθητήρες παρκαρίσματος και κάμερα οπισθοπορείας, ηχοσύστημα με 8 ηχεία, jumbo box ανάμεσα στα καθίσματα και πλήρη σουίτα ηλεκτρονικών συστημάτων υποβοήθησης/ενεργητικής ασφάλειας. Η top έκδοση Style κοστίζει 31.700 ευρώ και προσφέρει μεταξύ άλλων 17άρες ζάντες, φιμέ πίσω τζάμια, ψηφιακό πίνακα οργάνων, 10άρα οθόνη αφής υψηλής ευκρίνειας με navigation, αυτόματα φώτα και νίκελ λεπτομέρειες. Για εκείνους που θέλουν χειροκίνητη Octavia οι τιμές για την πετρελαιοκίνητη με τους 116 ίππους ξεκινά από 21.780 ευρώ, ενώ εκείνη με τους 150 ίππους και μηχανικό κιβώτιο τιμάται από 27.300 ευρώ.

 

Κινητήρας-Επιδόσεις: Με πλούσια ροπή & χαμηλή κατανάλωση

Eσωτερικό: Παραμένει η στιβαρή, ποιοτική & με hi-tech στοιχεία νέα Octavia

Στο δρόμο: Xιλιομετροφάγος

Η γνώμη μας

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

BRIDGESTONE TURANZA 6
moto