Δυσάρεστα τα νέα για τον Σουμάχερ

33.141 Επισκέψεις στο άρθρο (21/9/2020)

Δυστυχώς τα νέα για τον θρύλο της Formula 1 δεν είναι καλά, καθώς σύμφωνα με τον διάσημο νευροχειρούργο Erich Riederer είναι σε κατάσταση «φυτού» χωρίς να ανταποκρίνεται στην οικογένειά του.

Ο κορυφαίος γιατρός μίλησε σε ένα ντοκιμαντέρ που έπαιξε στη γαλλική τηλεόραση αποκαλύπτοντας κάποια στοιχεία για την κατάσταση της υγείας του 7 φορές παγκόσμιου πρωταθλητή, Μίκαελ Σουμάχερ. «Νομίζω πως είναι σε κατάσταση φυτού, που σημαίνει ότι είναι ξύπνιος αλλά δεν ανταποκρίνεται» είπε στην κάμερα ο επικεφαλής της ιατρικής ομάδας του Γερμανού, ενώ συνέχισε «αναπνέει, η καρδιά του χτυπά, ίσως να μπορεί να σηκωθεί και να κάνει μικρά βήματα με βοήθεια, αλλά μέχρι εκεί. Πιστεύω πως αυτό είναι το μέγιστο δυνατό για εκείνον». 

Απαντώντας σε μία ρητορική ερώτηση για το αν υπάρχει ελπίδα να δούμε ξανά τον Σούμι όπως ήταν πριν το ατύχημα, ο νευροχειρούργος είπε «αλήθεια, δεν το νομίζω». Παρόλα αυτά, γνωρίζοντας το μαχητικό πνεύμα του Γερμανού πιλότου εμείς, όπως χιλιάδες άλλοι, ελπίζουμε σε κάποιο θαύμα που θα φέρει θετικά νέα για την εξέλιξη της υγείας του Σούμι.

Κλείνοντας, υπενθυμίζουμε πως ο 51χρονος πλέον Γερμανός είχε τραυματιστεί στο κεφάλι τον Δεκέμβριο του 2013, σε ατύχημα που είχε ενώ έκανε σκι στις Αλπεις και πιο συγκεκριμένα στο τουριστικό θέρετρο της Μεριμπέλ. Έκτοτε και μετά από ολιγόμηνη νοσηλεία εκεί, μεταφέρθηκε στο σπίτι του στην Ελβετία όπου συνέχισε η ιατρική παρακολούθηση και αποκατάσταση, ενώ το φθινόπωρο του 2019 υποβλήθηκε σε πειραματική θεραπεία βλαστοκυττάρων.

Mercedes
test center