O Elon Musk επιβεβαίωσε την παραγωγή ηλεκτρικού αυτοκινήτου το κόστος του οποίου θα κυμαίνεται περί τις 25.000 δολάρια, δηλαδή περίπου 21.300 ευρώ.

Επιβεβαίωσε το προσιτό Tesla o Elon Musk

2.753 Επισκέψεις στο άρθρο (23/9/2020)

Στην επιβεβαίωση πως η Tesla σκοπεύει να κατασκευάσει και να προσφέρει στο κοινό ένα πιο προσιτό μοντέλο προχώρησε ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της αμερικανικής φίρμας ηλεκτρικών αυτοκινήτων, Elon Musk.


Μιλώντας κατά τη διάρκεια της ετήσιας ενημέρωσης των μετόχων ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Elon Musk επιβεβαίωσε πως η εταιρεία του μέσα στα επόμενα τρία χρόνια στοχεύει στην παραγωγή ηλεκτρικού αυτοκινήτου το κόστος απόκτησης του οποίου θα κυμαίνεται περί τις 25.000 δολάρια, δηλαδή περίπου 21.300 ευρώ. Η επιβεβαίωση αυτή έχει ιδιαίτερη αξία καθώς πριν από λίγο διάστημα είχε γίνει γνωστό πως η Tesla σκόπευε στην παραγωγής ενός αυτοκινήτου για να μπει απέναντι από το VW ID.3 και όπως φαίνεται κάτι τέτοιο θα συμβεί.
 
Συνεχίζοντας τις δηλώσεις του ο Musk, υπογράμμισε πως το μοντέλο θα χρησιμοποιεί τις νέες μπαταρίες της αυτοκινητοβιομηχανίας, οι οποίες θα επιτρέψουν στην Tesla να μειώσει την τιμή της κιλοβατώρας ακόμα και κατά 50%. Από κει και πέρα δεν αποκαλύφθηκαν περισσότερες πληροφορίες για τα νέο μοντέλο που θα βρεθεί στη βάση της γκάμας της Tesla, αν και ο Musk ισχυρίστηκε κατά την παρουσίασή του ότι θα είναι «πλήρως αυτόνομο».
 
Να σημειώσουμε βέβαια πως ο Musk πολλές φορές στο παρελθόν έχει κάνει λόγο για αυτονομία επιπέδου 5, όμως κανείς από αυτούς τους ισχυρισμούς του δεν έχει καρποφορήσει, τουλάχιστον μέχρι αυτή τη στιγμή.
 
Τέλος σε άλλα νέα αναφορικά με την Tesla, αξίζει να αναφέρουμε πως ο Musk σε μία ακόμα υπερβολική (;) δήλωσή του είπε ότι η εταιρεία του, μακροπρόθεσμα, στοχεύει να παράγει 20 εκατομμύρια οχήματα ετησίως. Περισσότερο συγκεκριμένος επ` αυτού δεν έγινε, όμως για μέτρο σύγκρισης να πούμε πως το 2019 παρήχθησαν περίπου 92 εκατομμύρια οχήματα παγκοσμίως.  

Toyota
test center