Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Τα αποτελέσματα των πωλήσεων έδειξαν 37% βουτιά στα λειτουργικά κέρδη.

Τα αποτελέσματα των πωλήσεων έδειξαν 37% βουτιά στα λειτουργικά κέρδη.

Έρευνες στα γραφεία της Αudi

3.198 Επισκέψεις στο άρθρο (17/3/2017)

Oι αρχές έκαναν έρευνες σε γραφεία και εργοστάσια της Audi σε όλη την Γερμανία σχετικά με τις εκπομπές ρύπων. Μάλλον το dieselgate δεν έχει φτάσει στο τέλος του.

Γερμανοί εισαγγελείς διέταξαν έρευνες στις δύο μεγαλύτερες εγκαταστάσεις της Audi, στο Ingolstadt και στο Neckarsulm, σε σχέση με το σκάνδαλο των εκπομπών ρύπων που πλήττει το VW Group μέχρι και σήμερα. Η Audi, όπως είναι γνωστό, είναι μέρος του Volkswagen Group.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Η VW έχει παραδεχτεί από τον Σεπτέμβριο του 2015 ότι μέχρι και 11 εκατομμύρια οχήματα σε όλο τον κόσμο είχαν εγκαταστήσει λογισμικό που παραποιεί τις εκπομπές ρύπων. Αλλωστε, έχει ήδη συμφωνήσει να πληρώσει περισσότερα από  1 δισεκατομμύριο δολάρια για να φτιάξει ή να αγοράσει πίσω 80.000 αυτοκίνητα, στο πλαίσιο μιας συνολικής διευθέτησης με τις ΗΠΑ που αναμένεται να κοστίσει στη γερμανική εταιρία το ποσό των 17,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Πλέον, η προσοχή πέφτει πάνω στην Audi. Το γραφείο του εισαγγελέα του Μονάχου ανέφερε για το γεγονός: «Με αυτές τις έρευνες αποσκοπούμε να μάθουμε ποιος ήταν ο υπεύθυνος που εγκατέστησε αυτές τις τεχνολογίες και έδινε ψευδείς πληροφορίες σε τρίτους».

Στελέχη της Audi στο Ingolstadt δήλωσαν ότι συνεργάζονται πλήρως με τις αρχές και ότι η τα αποτελέσματα των ερευνών θα βοηθήσουν την εταιρία να προχωρήσει μπροστά και να ξεπεράσει τα προβλήματα.
 
O Rupert  Stadler, ο οποίος διηύθυνε την Audi από το 2007, δήλωσε την Τετάρτη πως εξακολουθεί να έχει την πλήρη υποστήριξη του διοικητικού συμβουλίου της VW. Μπορεί ο Stadler να μένει στην θέση του, δεν συνέβη όμως το ίδιο με τέσσερις μηχανικούς που η γερμανική εταιρία απέλυσε, συμφώνα με πληροφορίες τον περασμένο μήνα, από το τμήμα diesel για «κατάφωρη παραβίαση του καθήκοντος». Ακόμα, ο Peter Mertens, αντιπρόεδρος της Volvo θα αναλάβει τη θέση ως επικεφαλής της τεχνικής ανάπτυξης της Audi, από την 1η Μαΐου, σε αντικατάσταση του Stefan Knirsch, ο οποίος άφησε την εταιρία λόγω του σκανδάλου.
 
Τα αποτελέσματα των πωλήσεων έδειξαν 37% βουτιά στα λειτουργικά κέρδη καθώς έφτασαν μόλις τα 3,1 δις ευρώ. Πιο συγκεκριμένα, υπήρξε μείωση 1,1% στις πωλήσεις ανά τον κόσμο, ενώ μόνο στην Κίνα το ποσοστό των πωλήσεων έπεσε κατά 5,8%.

Ποιες ακόμα εταιρίες θα βρεθούν στο μικροσκόπιο;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Mercedes
Autotriti.gr