2 φωτογραφίες »

Το σχέδιο αποτελεί προϊόν δουλειάς του ανεξάρτητου σχεδιαστή Aksyonov Nikita.

Ετοιμάζει ηλεκτρικό SUV η smart

6.418 Επισκέψεις στο άρθρο (5/8/2020)

Ηλεκτρικό SUV προετοιμάζει η smart το οποίο θα αποτελέσει ένα από τα πρώτα μοντέλα μετά τη νέα εποχή της μάρκας που αφορά μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Από τη στιγμή που η Geely συνεργάστηκε με την Daimler, κατέχοντας κατά το ήμισυ την smart είχε γίνει γνωστό πως η εταιρεία θα ξέφευγε από τα μίνι μοντέλα και θα εκτίνονταν και προς άλλες κατηγορίες, όπως αυτή των μικρών, υιοθετώντας αποκλειστικά ηλεκτρικά συστήματα κίνησης. Σήμερα αναφορές ξένων μέσων υποστηρίζουν πως η smart ετοιμάζει ένα SUV που θα συνοδεύσει τα ολοκαίνουργια ForTwo και ForFour.
 
Περισσότερες πληροφορίες δεν αναφέρθηκαν, οπότε θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε αν το νέο μοντέλο πρόκειται για μία κορυφαία έκδοση του νέου ForTwo ή ForFour ή αν θα υιοθετήσει μια εντελώς διαφορετική ταυτότητα σχεδιασμού. Το πιθανότερο είναι το δεύτερο σενάριο, ωστόσο το μοντέλο λέγεται πως θα βασιστεί στην ίδια πλατφόρμα με αυτή των νέων ForTwo και ForFour που θα παρουσιαστούν εντός του 2020. Από κει και πέρα να σημειωθεί πως το μοντέλο θα αφορά την παγκόσμια αγορά.
 
Αναφορικά με τη smart ο επικεφαλής έρευνας και ανάπτυξης της Mercedes, Markus Schafer, μίλησε σε βρετανικά μέσα και επιβεβαίωσε πως η συνεργασία με τη Geely παρέχει πρόσβαση σε μεγαλύτερες κλίμακες αυτοκινήτων. Όταν ρωτήθηκε για τα νέα μοντέλα που ετοιμάζει απλά αρκέστηκε να πει: «μείνετε συντονισμένοι».
 
Μπορεί τα τελευταία του λόγια να μην επιβεβαιώνουν 100% την έλευση του smart SUV, ωστόσο αυτό δεν εμπόδισε τον ανεξάρτητο σχεδιαστή Aksyonov Nikita να προοικονομήσει το μοντέλο στις εικόνες που συνοδεύουν το θέμα σχεδιάζοντας μία SUV έκδοση του ForTwo.
 
Τέλος, η φημολογία αναφέρει ότι το νέο smart SUV θα μπορούσε να έχει λανσαριστεί στις αγορές μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.     

Toyota
test center