5 φωτογραφίες »

Έτοιμες προς παράδοση οι πρώτες Bugatti των 5 εκατομμυρίων

2.330 Επισκέψεις στο άρθρο (7/8/2020)

Ξεκινά η παράδοση των συνολικά 40 Bugatti Divo στους ιδιοκτήτες τους. Το νέο Bugatti hypercar κόστους 5 εκατομμυρίων ευρώ (προ φόρων), πέρασε 2 χρόνια σκληρών δοκιμών. Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε ότι όλα τα μοντέλα προπωλήθηκαν πριν καν ξεκινήσει η παραγωγή.

Δύο χρόνια από την επίσημη παρουσίαση, οι αγοραστές των συνολικά 40 Bugatti Divo, που έγιναν sold-out πριν ακόμα μπουν στην παραγωγή, μπορούν να έχουν στα χέρια τους το περηβόητο κλειδάκι του νέου hypercar της Bugatti που κοστίζει ούτε λίγο ούτε πολύ 5 εκατομμύρια ευρώ.
 
Τα πρώτα αυτοκίνητα λοιπόν βγήκαν από την παραγωγή και είναι έτοιμα να παραδοθούν στους ιδιοκτήτες τους, μετά από 2 χρόνια σκληρών δοκιμών. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της εταιρείας Stephan Winkelmann «Για την Bugatti η Divo είναι κάτι παραπάνω από ένα ακόμα υπεραυτοκίνητο, πρόκειται για ένα υψηλής ποιότητας χειροποίητο αριστούργημα της αυτοκινητοβιομηχανίας».
 
Η Divo μπορεί να βασίζεται στη Chiron αλλά παράλληλα παρατηρούνται αλλαγές στο σημείο που τοποθετούνται τα φωτιστικά σώματα και οι τεράστιοι αεραγωγοί, ενώ την παράσταση κλέβει και ο μεγάλος εμπρός διαχύτης που αποτελεί κλειδί στο νέο αεροδυναμικό πακέτο του μοντέλου. Οι διαφοροποιήσεις συνεχίζονται και στην οροφή ενώ η κατά 23% μεγαλύτερη αεροτομή της Divo σε σχέση με την απλή Chiron, βοηθά το μοντέλο να «κολλάει στο οδόστρωμα». Συνολικά η συνολική κάθετη δύναμη που παράγεται χάρη στο νέο αεροδυναμικό πακέτο έχει αυξηθεί κατά 90 κιλά ενώ σημαντικές αναβαθμίσεις έχουν γίνει και στο σύστημα πέδησης.
 
Το βάρος είναι και αυτό αρκετά μικρότερο, μιας και η Bugatti αποφάσισε να αφαιρέσει τον περιττό εξοπλισμό και να αντικαταστήσει κάποια μέρη με υλικό από ανθρακόνημα. Η μείωση έχει ανακοινωθεί ότι φτάνει τα 35 κιλά. Όσον αφορά τον κινητήρα, αυτός είναι ο γνώριμός μας 8λιτρος W16 της Chiron, με τους 1.500 ίππους και τα 1.600 Nm ροπής, ενώ η μέγιστη ταχύτητα του μοντέλου περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 380χλμ./ώρα.

BRIDGESTONE TURANZA 6
moto