Ευρωπαϊκή χώρα δίνει δωρεάν δίπλωμα οδήγησης

6.836 Επισκέψεις στο άρθρο (19/9/2020)

Η ελληνική φράση «στο χάρισαν το δίπλωμα» αποκτά σάρκα και οστά στο Βέλγιο, εκεί όπου σε λίγες μέρες από σήμερα ξεκινά ένα πρόγραμμα για απόκτηση άδειας οδήγησης εντελώς δωρεάν.

Λίγες ημέρες νωρίτερα εξαρθρώθηκε κύκλωμα που δρούσε στην ελληνική επικράτεια εκτελώντας παραγγελίες για διπλώματα οδήγησης, τα οποία μπορούσε να πάρει οποιοσδήποτε με το κατάλληλο χρηματικό αντίτιμο, χωρίς να χρειαστεί να βγει από το σπίτι του. Με κάτι περιπτώσεις όπως αυτές, βγήκαν οι γνωστές φράσεις «στο χάρισαν το δίπλωμα, νύχτα το πήρες κ.λπ.». Η φράση περί χαρισμού υλοποιείται βέβαια από ένα νέο πρόγραμμα στο Βέλγιο, σύμφωνα με το οποίο μπορεί κανείς να βγάλει δίπλωμα οδήγησης χωρίς να δώσει από την τσέπη του ούτε 1 ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα, οι αρχές στη Βαλλωνία, μια περιοχή στο νότιο τμήμα του Βελγίου, εξέδωσαν ανακοίνωση για την εκκίνηση ενός νέου προγράμματος στις 28 Σεπτεμβρίου που θα δίνει τη δυνατότητα σε ανέργους, εγγεγραμμένους στον Forem (σ.σ. ο αντίστοιχος ΟΑΕΔ της Βαλλωνίας) για 1 χρόνο, να βγάλουν άδεια οδήγησης χωρίς να χρειαστεί να πληρώσουν κάτι. Επιπλέον, μέσα στους επιλαχόντες είναι και εκείνοι που ακολουθούν το πρόγραμμα ένταξης στο Δημόσιο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, σχεδόν 4.000 Βέλγοι πολίτες θα συμπεριληφθούν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, το οποίο περιλαμβάνει δωρεάν 30 μαθήματα και εξετάσεις (θεωρητικές και οδήγηση), ενώ πιθανολογείται πως, αν στεφθεί από επιτυχία, τότε θα αναζητηθούν εκ νέου πόροι για την παροχή περισσότερων δωρεάν μαθημάτων και εξετάσεων για δίπλωμα οδήγησης.
 

BRIDGESTONE TURANZA 6
moto