2 φωτογραφίες »

GP Ρωσίας: Μία ακόμη pole για τον Hamilton

2.719 Επισκέψεις στο άρθρο (26/9/2020)

Ο Βρετανός πιλότος πήρε την 96η pole position της καριέρας του κάνοντας ρεκόρ πίστας στο Sochi, παρά το ότι έφτασε ένα κλικ πριν τον αποκλεισμό στο Q2. Στα highlights η έξοδος του Vettel που κατέστρεψε το μονοθέσιό του χρειάστηκε να βγει κόκκινη σημαία.

Επεισοδιακές οι κατατακτήριες δοκιμές του δωδέκατου γύρου του φετινού πρωταθλήματος της Formula 1 στην πίστα του Sochi στη Ρωσία. Ο Lewis Hamilton πήρε τελικά την 96η pole position της καριέρας του έχοντας εμφατική διαφορά 0,563 δλ. από τον δεύτερο Max Verstappen, ενώ τρίτος στην κατάταξη βρέθηκε ο Valtteri Bottas με Mercedes.

Οι δύο πιλότοι της Mercedes είχαν δείξει από νωρίς τις προθέσεις τους για τις κατατακτήριες δοκιμές αφού από το Q1 κιόλας είχαν βρει ρυθμό, ενώ έκπληξη ήταν ο χρόνος του Daniil Kvyat, ο οποίος κατάφερε να γράψει τον τρίτο ταχύτερο γύρο με την AlphaTauri. Την προσπάθειά τους στο πρώτο σκέλος των κατακτήριων δοκιμών ολοκλήρωσαν οι Grosjean, Giovinazzi, Magnussen, Latifi και Raikkonen.

Έπειτα, στο Q2 ξεκίνησαν να πέφτουν μερικές ψιχάλες στην ρωσική πίστα. Highlight του δεύτερου σκέλους ήταν η κόκκινη σημαία που βγήκε στο Sochi ύστερα από την έξοδο του Vettel στην τέταρτη στροφή, με το μονοθέσιο της Ferrari να «παρκάρει» διαλυμένο εντός πίστας. Μάλιστα, o teammate του χρειάστηκε να κάνει σλάλομ μέσα από τα συντρίμια της SF1000 προκειμένου να γλιτώσει τη σύγκρουση, κάτι που κατάφερε και ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματισμοί. Η ζώνη αποκλεισμού του Q2 είχε τους Leclerc, Kvyat, Stroll, Russell και Vettel.

Έτσι, στο Q3 έμειναν από δύο Mercedes, Renault, Red Bull, McLaren, καθώς επίσης και η Racing Point του Perez, αλλά και η AlphaTauri του Gasly. Ο Βρετανός «έσπασε» τα χρονόμετρα σημειώνοντας νέο ρεκόρ πίστας με 1:31.304, χωρίς να μπορέσει να το απειλήσει κάποιος.

Το αυριανό Grid θα έχει στην πρώτη σειρά τους Hamilton και Verstappen, πίσω τους, τους Bottas και Perez, ενώ στην τρίτη γραμμή θα βρίσκονται οι Ricciardo και Sainz.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για αύριο στις 14:10, ώρα Ελλάδας, όταν και θα πραγματοποιηθεί η εκκίνηση του GP Ρωσίας.

Hyundai
vw