Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Γερμανία: Τέλος οι επιδοτήσεις για τα Plug-in, μειώνονται στα ηλεκτρικά

Γερμανία: Τέλος οι επιδοτήσεις για τα Plug-in, μειώνονται στα ηλεκτρικά

2.441 Επισκέψεις στο άρθρο (20/4/2022)

Η κυβέρνηση της Γερμανίας θέλει να σταματήσει να δίνει επιδοτήσεις για την αγορά Plug-in υβριδικών οχημάτων και να μειώσει την έκπτωση για τα ηλεκτρικά, αρχής γενομένης από το επόμενο έτος.

Όποιος πρόλαβε, πρόλαβε

Nα αποσύρει την επιδότηση για τα Plug-in υβριδικά οχήματα νωρίτερα απ ότι είχε αρχικά προγραμματιστεί και συγκεκριμένα στα τέλη του 2022 και παράλληλα να μειώσει την επιδότηση για τα ηλεκτρικά επιθυμεί το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας, σύμφωνα με όσα αναφέρουν πρόσωπα στο περιβάλλον της κυβέρνησης.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Κόβεται η επιδότηση στα Plug-in, μειώνεται στα ηλεκτρικά

Το υπουργείο προτείνει να αποσυρθεί η επιδότηση που φτάνει μέχρι τις 4.500 ευρώ για την αγορά ενός Plug-in υβριδικού οχήματος, ενώ όσον αφορά τα ηλεκτρικά, το υπουργείο προτείνει η επιδότηση να μειωθεί από τις 6.000 ευρώ στις 4.000 ευρω για το 2023 και στις 3.000 ευρώ για το 2024 και το 2025.

«Θέλουμε να εστιάσουμε στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και να επικεντρωθούμε περισσότερο στην προστασία του κλίματος», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Robert Habeck, μέλος του κόμματος των Πρασίνων, σύμφωνα με τον όμιλο μέσων ενημέρωσης Funke. «Κατά τη γνώμη μας, τα Plug-in υβριδικά δεν χρειάζονται πλέον επιδοτήσεις για να αγοραστούν».

Έντονες οι αντιδράσεις στην γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία

Το επερχόμενο στοπ στις επιδοτήσεις των Plug-in υβριδικών έχει προκαλέσει αντιδράσεις στην Γερμανία, με τον πρόεδρο της Γερμανικής Ένωσης Αυτοκινητοβιομηχανίας, κ. Hildegard Mueller να αναφέρει πως «το τέλος των επιδοτήσεων για Plug-in υβριδικά θα έθετε σε κίνδυνο τη μετάβαση προς την ηλεκτρική κινητικότητα και θα αγνοούσε την πραγματικότητα». Η πρόθεση αυτή του υπουργείου έχει προκαλέσει επίσης τις αντιδράσεις των άλλων κομμάτων.

Όποιος πρόλαβε, πρόλαβε!
- Κόβεται η επιδότηση στα Plug-in από το 2023
- Η έκπτωση στα ηλεκτρικά μειώνεται στις 4.000 ευρώ το 2023
- Έντονες οι αντιδράσεις στην γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία
Θα παίρνει κανείς τα Plug-in υβριδικά και τα ηλεκτρικά αν σταματήσουν οι επιδοτήσεις; Eσείς τι λέτε;
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Mercedes
ALL SEASON BRIDGESTONE NEXEN TOYO