Γιατί μένεις κολλημένος με μία μάρκα;

3.878 Επισκέψεις στο άρθρο (4/8/2020)

Τι είναι αυτό που έχει το αμάξι σου και σε κρατάει κολλημένο σε μία μόνο μάρκα;

Τι έχει το αυτοκίνητό σου που σου αρέσει τόσο πολύ, ώστε να σε κρατήσει στην ίδια μάρκα όταν ξαναγοράσεις; Ποιο είναι αυτό το ένα πράγμα που έχεις βολευτεί ή συνηθίσει τόσο πολύ που σε κάνει να μην κοιτάξεις πουθενά αλλού;

Γιατί πολλοί αγοράζουν κάθε φορά την ίδια μάρκα αυτοκινήτου; Κάτι είναι που τους κρατάει. Κάτι που αυτή η μάρκα έχει, που δεν μπορούν να βρουν αλλού, και έτσι επιστρέφουν κάθε φορά στην ίδια.

Για κάποιους αυτό το κάτι έχει να κάνει με την συνολική εικόνα μιας μάρκας. Τους αρέσει το σήμα, το όνομα, η ποιότητα, οι επιδόσεις. Τους αρέσει η ιδέα να έχουν ένα αυτοκίνητο αυτής της μάρκας. Τους αρέσει δηλαδή το lifestyle. Κλασσική περίπτωση είναι οι αγοραστές premium αυτοκινήτων.

Δεν μιλάμε όμως για την γενική εικόνα. Μιλάμε για το ειδικό αυτό στοιχείο που έχει μία μάρκα, το οποίο μόλις το βολευτείς και το γουστάρεις, δεν μπορείς να κάνεις χωρίς, και έτσι το θες σε κάθε καινούργιο σου αυτοκίνητο.

Αλλος βολεύεται το σχήμα του τιμονιού, ή την θέση οδήγησης. Κάποιες μάρκες είναι πιστές στο πως θέλουν να νοιώθει ο οδηγός πίσω από το τιμόνι και αν αυτό σου κάνει κλικ, όλα τα άλλα αυτοκίνητα σου φαίνονται σαν να οδηγείς φορτηγά. Και η θέση οδήγησης είναι πολύ σημαντική.

Για άλλους μετράνε οι λεπτομέρειες. Τους αρέσει για παράδειγμα ο διακόπτης των φώτων να είναι στο ταμπλό, χώρια από το λεβιέ των φλας, και τους χαλάει να πάρουν αυτοκίνητο που τον έχει ενσωματωμένο. Ή θέλουν στο κιβώτιο η όπισθεν να είναι μετά την έκτη σχέση, ενώ άλλοι τη θέλουν πατητή δίπλα στην πρώτη.

Αλλοι πάλι μαθαίνουν τόσο πολύ σε μία μάρκα, ειδικά όταν έχεις κρατήσει ένα αυτοκίνητο τόσα χρόνια, που κάθε άλλο σύστημα ψυχαγωγίας τους φαίνεται δύσκολο, περίεργο, αλλόκοτο, ξένο. Και έτσι το αποζητούν και στο νέο μοντέλο. Μπορεί να είναι νέα γενιά, είναι όμως της ίδιας φιλοσοφίας.

Το δικό σας αυτοκίνητο τι έχει και θα σας κάνει να αγοράσετε την ίδια μάρκα ξανά και ξανά; Με τι πράγμα είστε «κολλημένος» και δεν ενδιαφέρεστε να δείτε αυτοκίνητο από άλλο κατασκευαστή; Ποιο χαρακτηριστικό είναι που σας κάνει να μείνετε πιστός; Τι λέτε;

Mercedes
moto