Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Η VW θα αλλάξει τα πλαστικά με υφάσματα στις καμπίνες των μοντέλων της

(27/9/2024)
Η VW θα αλλάξει τα πλαστικά με υφάσματα στις καμπίνες των μοντέλων της

- Βιώσιμες και με premium... αέρα οι καμπίνες των VW.
- Η καμπίνα θα είναι εύχρηστη και όχι υπερβολικά διακοσμημένη, λέει η VW.
- Δε θα είναι επιθετικά σε σχεδίαση τα μελλοντικά VW.

Βιώσιμες και με premium... αέρα οι καμπίνες των VW.

Η Volkswagen πρόκειται να σταματήσει τις πλαστικές επενδύσεις στο εσωτερικό των μελλοντικών της οχημάτων, τις οποίες και θα αντικαταστήσει με υψηλότερης ποιότητας υφάσματα. Αυτή η αλλαγή, σύμφωνα με τη μάρκα, αφενός θα εξοικονομήσει χρήματα στην εταιρεία, αφετέρου θα δώσει στις καμπίνες των οχημάτων της, έναν πιο βιώσιμο και premium... αέρα.

Η καμπίνα θα είναι εύχρηστη και όχι υπερβολικά διακοσμημένη

Την απόφαση αυτή γνωστοποίησαν σε δηλώσεις τους, ο επικεφαλής σχεδιασμού της VW, Andy Mindt και ο επικεφαλής στρατηγικής σχεδιασμού, Christian Schreiber, σχετικά με τη μελλοντική κατεύθυνση της μάρκας. Αμφότεροι, κατέστησαν σαφές ότι οι καμπίνες των  επερχόμενων Volkswagen θα δώσουν προτεραιότητα στη λειτουργικότητα έναντι του εντυπωσιασμού.

 «Όταν ανοίγεις την πόρτα ενός Volkswagen πρέπει να είναι απλό και εύχρηστο και όχι υπερβολικά διακοσμημένο», είπε ο Schreiber μιλώντας στο Top Gear και συνέχισε αναφέροντας: «Θα υπάρχουν εκπλήξεις από αυτοκίνητα του παρελθόντος. Για παράδειγμα, θα έχουμε συγκεκριμένα μοτίβα, ειδικά για μοντέλα GTI, τα οποία δε θα τα χρησιμοποιήσουμε σε άλλα μοντέλα».

Από τη μεριά του, ο Andy Mindt εξέφρασε τη δέσμευση της μάρκας στην ποιότητα, επισημαίνοντας ότι εστιάζει σε υλικά υψηλής ποιότητας και απλοποιημένα ανταλλακτικά. «Θα προσπαθήσουμε να εκδιώξουμε φθηνά πλαστικά υλικά και να βάλουμε τα χρήματα σε υφάσματα για να βελτιώσουμε την ποιότητα, κάτι που βοηθά στην εξοικονόμηση χρημάτων και σημαίνει ότι μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε αλλού», εξήγησε. Παράλληλα, σημείωσε πως θα υπάρξουν αλλαγές και στον τρόπο κατασκευής των εσωτερικών, που θα καταστήσουν τη διαδικασία πιο βιώσιμη.

Δε θα είναι επιθετικά σε σχεδίαση τα μελλοντικά VW

Κλείνοντας, σχετικά με τη σχεδιαστική φιλοσοφία της μάρκας ευρύτερα, αμφότεροι είπαν ότι τα μελλοντικά αυτοκίνητα της VW δε θα είναι «επιθετικά» σε σχεδίαση. Με αυτό τον τρόπο θέλουν να ξεχωρίσουν την Volkswagen από την πλειοψηφία των μαρκών, που δίνουν στα αυτοκίνητά τους έναν πιο σπορτίφ, επιθετικό χαρακτήρα. Όπως σημείωσαν θέλουν να θεωρούνται «καλοί τύποι» και όχι «cool ή να εμφανίζονται επιθετικοί στο κοινό».  

Mercedes
ALL SEASON BRIDGESTONE NEXEN TOYO