Opel Astra Vs Volkswagen Golf
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Opel Astra Vs Volkswagen Golf

Μικρομεσαία: Opel Astra vs Volkswagen Golf

23.587 Επισκέψεις στο άρθρο

Τα Opel Astra και VW Golf είναι αυτή τη στιγμή τα δημοφιλέστερα μικρομεσαία μοντέλα της χρονιάς και δικαιολογημένα, καλύπτουν όλες τις ανάγκες. Eπιλέγουμε τις αρχικές turbo βενζινοκίνητες εκδόσεις, οι οποίες είναι και αυτές με το περισσότερο ενδιαφέρον. Τι κάνει λοιπόν το Opel Astra 1,0 Ecotec 105 PS απέναντι στο VW Golf 1,0 TSI 110 PS;

Το εσωτερικό του Opel Astra είναι το πιο μοντέρνο σχεδιαστικά, με καλή ποιότητα κατασκευής ενώ είναι και πρακτικό.

Το εσωτερικό του Opel Astra είναι το πιο μοντέρνο σχεδιαστικά, με καλή ποιότητα κατασκευής ενώ είναι και πρακτικό.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Σχεδίαση: Πιο ενδιαφέρον το Astra αισθητικά 
Η εξωτερική σχεδίαση των δύο μοντέλων είναι καλαίσθητη συνολικά με το κάθε όχημα να προβάλει στοιχεία της εταιρικής του ταυτότητας. Το Opel Astra αποπνέει περισσότερο δυναμισμό αισθητικά με κύρια χαρακτηριστικά της εμφάνισής του τις ανάγλυφες γραμμές του και τα νεύρα στο καπό και στα πλαϊνά του αμαξώματος. Το πρόσφατα ανανεωμένο Volkswagen Golf, είναι λιγότερο εντυπωσιακό στο μάτι και το πιο συγκρατημένο σχεδιαστικά, ωστόσο είναι και το πιο άμεσα αναγνωρίσιμο μοντέλο όχι μόνο στην μεταξύ τους «κόντρα», αλλά και γενικότερα. 

Επιδόσεις Golf, οικονομία Astra
Κοινός παρονομαστής των δύο μοντέλων αποτελούν οι τούρμπο 3κύλινδροι κινητήρες των 999 κ.εκ. με την απόδοση του Ecotec του Opel Astra να ανέρχεται στους 105 ίππους και στην περίπτωση του TSI του Golf στους 110 ίππους. Και οι δύο διακρίνονται για την καλή τους ελαστικότητα από χαμηλά και τα αποθέματα ισχύος που διαθέτουν, ενώ είναι ικανοί να κινήσουν παραπάνω από σβέλτα τα δύο αυτοκίνητα, με το Golf να υπερτερεί ωστόσο σημαντικά σε επιδόσεις μέσω του 6τάχυτου κιβωτίου του. Από οικονομία ωστόσο, το Astra «παίρνει» το αίμα του πίσω με σχεδόν 1,0 λτ. λιγότερο για κάθε 100 χλμ. σε πραγματικές συνθήκες. 

Στο δρόμο
Την άνεση με την ασφάλεια συνδυάζουν τα 2 δημοφιλέστερα μικρομεσαία μοντέλα οδηγικά, με το ανανεωμένο VW Golf να ξεχωρίζει για τη στιβαρή του αίσθηση, την κορυφαία ποιότητα κύλισης, αλλά και το δυναμικό πάτημά του, φιλτράροντας αποτελεσματικά τις ανωμαλίες του δρόμου. Στις στροφές είναι ουδέτερο, ενώ το πολύ καλό κοφτερό τιμόνι του παρέχει ολοκληρωμένη πληροφόρηση στον οδηγό. Το  Astra εκμεταλλεύεται στο έπακρο τις δυνατότητες του νέου ελαφρύτερου και πιο γεροδεμένου πλαισίου, καθώς και τις κατάλληλες ρυθμίσεις της ανάρτησης για να προσφέρει υψηλή ποιότητα κύλισης και καλό κράτημα, υπολείπεται ωστόσο σε αίσθηση από το σύστημα διεύθυνσης.

Εσωτερικό-Χώροι: Ισοπαλία σε όλα τα επίπεδα
Η καμπίνα επιβατών του Opel Astra σε κερδίζει με την αρτιότητά της  το μοντέρνο σχεδιασμό, την πρακτικότητα και την high-tech εικόνα του. Ελάχιστα πιο συγκρατημένο σχεδιαστικά είναι το εσωτερικό του VW Golf, το οποίο χαρακτηρίζεται και εκείνο από την υψηλή ποιότητα κατασκευής, το προσεγμένο φινίρισμα και την high tech εικόνα του,αλλά τα μαλακά, αφρώδη υλικά, του δίνουν ένα μικρό προβάδισμα στο κομμάτι της ποιότητας. Το Opel Astra εκμεταλλεύεται στο έπακρο το μεγαλύτερο μεταξόνιο και το μεγαλύτερο μήκος του για να προσφέρει τον (με διαφορά) καλύτερο χώρο για τα γόνατα των πίσω επιβατών Το VW Golf έχει καλό χώρο για τα γόνατα των πίσω, κορυφαίο «αέρα» για τα κεφάλια όλων, καθώς και τον μεγαλύτερο χώρο αποσκευών (380 λτ.). 

Συμπέρασμα
Tα πιο δημοφιλή αυτοκίνητα της μικρομεσαίας κατηγορίας είναι αδιαμφισβήτητα τα κορυφαία της κατηγορίας κάτι που αποτυπώνεται και στην βαθμολογία μας σε όλους τους τομείς. Μάλιστα, όπως και σε επίπεδο πωλήσεων, το Astra έχει και εκεί μια ελαφρά υπεροχή.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

BRIDGESTONE TURANZA 6
test center