Για τέταρτη φορά απαγγέλθηκαν κατηγορίες από τους Ιάπωνες εισαγγελείς εις βάρος του Carlos Ghosn.

Κατηγορούμενος για 4η φορά ο Ghosn

1.354 Επισκέψεις στο άρθρο (23/4/2019)

Για τέταρτη φορά απαγγέλθηκαν κατηγορίες από τους Ιάπωνες εισαγγελείς εις βάρος του πρώην Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου της συμμαχίας Renault-Nissan-Mitsubishi, Carlos Ghosn, τα μπλεξίματα του οποίου φαίνεται πως δεν έχουν σταματημό.

Οι τελευταίες κατηγορίες για το πρώην αφεντικό των Nissan και Renault έχουν και αυτές να κάνουν σχέση με κακοδιαχείριση χρημάτων, αναφέροντας πως ο Ghosn καταχράστηκε περίπου 5 εκατομμύρια δολάρια από την ιαπωνική εταιρεία, τα οποία και χρησιμοποίησε για προσωπική χρήση.
 
Σύμφωνα με δηλώσεις ενός υπαλλήλου της εισαγγελίας στο Reuters, «οι αρχές είναι βέβαιες πως έχουν όλα τα απαραίτητα αποδεικτικά στοιχεία και για τις τέσσερις διώξεις εις βάρος του Ghosn».
 
Πιο συγκεκριμένα οι τελευταίες κατηγορίες αναφέρουν πως μέσω δύο ξεχωριστών εντολών πληρωμής σε ένα τραπεζικό λογαριασμό μιας αντιπροσωπείας στο εξωτερικό, ο Ghosn μετέφερε το συγκεκριμένο πόσο, το οποίο στη συνέχεια μεταφέρθηκε από τον λογαριασμό της αντιπροσωπείας σε άλλο στον οποίο ο Ghosn είχε συμφέρον.
 
Να θυμίσουμε πως από την πρώτη στιγμή της σύλληψης του Carlos Ghosn, το πλήθος των κατηγοριών που τον βαραίνουν έχει να κάνει με κακοδιαχείριση και χρηματικές απάτες, κατηγορίες τις οποίες έχει αρνηθεί από την πρώτη στιγμή. Παράλληλα σε μήνυμά του έχει δηλώσει αθώος και θύμα πλεκτάνης που έχει στηθεί από άλλα υψηλόβαθμά στελέχη της Nissan.   

Toyota
test center