11 φωτογραφίες »

Οι πέντε McLaren Senna GTR LM.

«Κέντα» της McLaren με Senna GTR LM

2.157 Επισκέψεις στο άρθρο (18/9/2020)

Στην παρουσίαση πέντε ειδικών μοντέλων Senna GTR LM προχώρησε η McLaren, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να τιμήσει τις πέντε McLaren F1 GTR που κυριάρχησαν το 1995 στον 24ωρο αγώνα του Le Mans.


Υπεύθυνο για τη δημιουργία και των πέντε μοντέλων είναι το τμήμα McLaren Special Operations και το καθένα έρχεται με τη δική του μοναδική απόχρωση και εμφάνιση, η οποία παραπέμπει στην εμφάνιση των πέντε F1 GTR που το 1995 τερμάτισαν στην 1η, 3η, 4η, 5η και 13η θέση. Μάλιστα σύμφωνα με τη μάρκα χρειάστηκαν τουλάχιστον 800 ώρες για να χρωματίσει η κάθε μια από τις πέντε Senna GTR LM. Παράλληλά σημειώνεται πως η McLaren έπρεπε επίσης να ζητήσει ειδική άδεια από εταιρείες όπως οι Gulf και Harrods, καθώς και τη διοργανώτρια του Le Mans, Automobile Club de l`Ouest (ACO) για τη δημιουργία διαφόρων λογότυπων και εμπορικών σημάτων.
 
Περνώντας στα μοντέλα, το πρώτο είναι η McLaren Senna GTR LM 825/1, που δημιουργήθηκε ως φόρος τιμής στη McLaren F1 / 01R που τερμάτισε την πρώτη θέση και είναι βαμμένο σε μαύρο χρώμα. Η δεύτερη McLaren Senna είναι η GTR LM 825/6 βαμμένη σε φωτεινό κίτρινο χρώμα με πράσινη λωρίδα και αποτίει φόρο τιμής στο αυτοκίνητο που οδήγησε ο Andy Wallace, ο Derek Bell και ο Justin Bell όπου τερμάτισε την τρίτη θέση.
 
Στη συνέχεια έχουμε την McLaren Senna GTR LM 825/2, που συνδέεται με την McLaren F1 / 02R γνωστή και ως «The Gulf car» λόγω φυσικά τις εξωτερικές εμφάνισης. Το εν λόγω μοντέλο είχε τερματίσει στην τέταρτη θέση και όπως έφερε ένα σκούρο μπλε χρώμα. Η τέταρτη Senna GTR LM 825/7 αναφέρεται στην McLaren F1 / 07R και είναι το αυτοκίνητο με το ανοιχτό μπλε χρώμα, ενώ για το τέλος έχουμε την Senna GTR LM 825/5 αφιερωμένη στην F1 / 05R που τερμάτισε στη 13η θέση στον αγώνα του 1995.
 
Τα πέντε ειδικά αυτοκίνητα θα παραδοθούν σε πελάτες της μάρκας στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ευρώπη και το Ηνωμένο Βασίλειο.

PEIRAIOS LEASING
OPEL