3 φωτογραφίες »

Tο εν λόγω μοντέλο δεν έχει καμία σχέση με τη Γερμανία, αλλά και την Ευρώπη στο σύνολό της.

Κινεζικό Χ5 με «πρόσωπο» από Maserati

2.139 Επισκέψεις στο άρθρο (21/9/2020)

Μπορεί το συγκεκριμένο μοντέλο να φέρει το όνομα και τη σχεδιαστική... χάρη ευρωπαϊκών αυτοκινήτων, ωστόσο είναι από τις περιπτώσεις που τα φαινόμενα απατούν.


Το Oshan Χ5 έχει σχεδιασμό που θυμίζει ευρωπαϊκό αυτοκίνητο, ενώ είναι συνώνυμο με το SUV της BMW. Ωστόσο το εν λόγω μοντέλο δεν έχει καμία σχέση με τη Γερμανία, αλλά και την Ευρώπη στο σύνολό της. Η μάρκα Oshan είναι ένα κινεζικό εμπορικό σήμα υπό την Changan Auto και το X5 ένα νέο SUV που έκανε το ντεμπούτο του τον Ιούλιο και μόλις πριν από λίγες ώρες έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες επίσημες εικόνες.
 
Όπως συμβαίνει με πολλά κινεζικά αυτοκίνητα, έτσι και σε αυτό, οι ευρωπαϊκές σχεδιαστικές επιρροές ή αν προτιμάτε καλύτερα, απομιμήσεις, έχουν σημαίνοντα ρόλο. Το εμπρόσθιο μέρος του Oshan Χ5 φαίνεται πως προέρχεται από τη Maserati Levante, ενώ από τα χαρακτηριστικά του είναι οι μαύρες ζάντες που ξεχωρίζουν. Όσον αφορά το πίσω μέρος περιλαμβάνει λεπτά φώτα, διπλές απολήξεις εξάτμισης και επιθετικό αεροδυναμικό διαχύτη.        
 
Στο εσωτερικό, το X5 περιλαμβάνει ένα πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων και μια μεγάλη οθόνη για το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης. Παράλληλα τα καθίσματα καλύπτονται από ένα συνδυασμό υφάσματος και δέρματος, όπως και τα πάνελ των θυρών.
 
Τέλος να σημειώσουμε πως το κινεζικό Χ5, πωλείται στην ασιατική χώρα αποκλειστικά με υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 1,5 λίτρων που προσφέρει 180 ίππους και 300 Nm ροπής. Το μοτέρ συνδυάζεται με 7τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη και κίνηση στους μπροστινούς τροχούς.
 

Mercedes
test center