Ξανά σε λειτουργία οι κάμερες στις λεωφορειολωρίδες;

2.640 Επισκέψεις στο άρθρο (18/5/2019)

O OAΣΑ θέτει ξανά σε λειτουργία τις κάμερες για να αποκτήσουν πάλι «νόημα» οι λεωφορειολωρίδες... Εσείς τι γνώμη έχετε για την «επιστροφή» του μέτρου;

Tις απαραίτητες κινήσεις για να επαναλειτουργήσουν οι φωτογραφικές κάμερες στο κέντρο της Αθήνας με σκοπό να αποτρέπουν τους οδηγούς από να κυκλοφορούν στις λεωφορειολωρίδες κάνει ο ΟΑΣΑ.

Aρχικά, το μέτρο αυτό είχε κατά γενική ομολογία θετικό αποτέλεσμα, ωστόσο τα τελευταία χρόνια, οι οδηγοί εκμεταλλεύονται το γεγονός ότι πολλές κάμερες είναι εκτός λειτουργίας και να κινούνται ανενόχλητοι σε αυτές, με αποτέλεσμα η κυκλοφορία των μέσων μαζικής μεταφοράς να γίνεται με δυσκολία.
 
Για να διορθώσει την κατάσταση, ο ΟΑΣΑ φέρεται πως υπέγραψε τον περασμένο μήνα σύμβαση με μια εταιρεία για τον έλεγχο και στην συντήρηση των συστημάτων καταγραφής παραβάσεων διάρκειας ενός έτους. Στόχος είναι τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ να μπορούν να κυκλοφορούν χωρίς προβλήματα ακόμη και σε συνθήκες μποτιλιαρίσματος ενώ πιθανό είναι το ενδεχόμενο να προωθηθεί μείωση των δρομολογίων εάν το μέτρο έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Η εταιρεία θα παραδίδει στον ΟΑΣΑ αναλυτική έκθεση με φωτογραφίες της αυτοψίας από κάθε σημείο.

Εσείς τι γνώμη έχετε για την «επιστροφή» του μέτρου;
 

Toyota
test center