Οι οθόνες έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας και το ίδιο έχει γίνει και με τα αυτοκίνητα.

MEGA TEST: Ποια εταιρεία έχει την καλύτερη οθόνη;

244.113 Επισκέψεις στο άρθρο (20/9/2018)

Το ιδανικό από πλευράς εργονομίας σε ένα αυτοκίνητο. Να πατάς ένα, max δύο κουμπιά και να έχεις επιλέξει αυτό που θες. Τώρα, όμως, με τα νέα συστήματα infotainment, πόσο είναι αυτό εφικτό; Δοκιμάζουμε μερικά από τα δημοφιλέστερα, ή αυτά που μας έκαναν εντύπωση συστήματα infotainment.

Παλιότερα γύριζες ένα περιστροφικό διακόπτη για τον ήχο, πάταγες ένα κουμπί για να αλλάξεις σταθμό στο ράδιο, πιο κάτω ήταν μια άλλη σειρά διακοπτών για το air condition και αυτό ήταν. Τώρα όμως με όλα τα νέα τεχνολογικά συστήματα που έχουν μπει στη ζωή μας τα πράγματα είναι διαφορετικά. Από το ίδιο σημείο του αυτοκινήτου, δηλαδή την κεντρική κονσόλα, αλλάζεις τις ρυθμίσεις του ίδιου του αυτοκινήτου, έχεις ένα σύστημα πλοήγησης να σε καθοδηγεί, συνδέεις το κινητό σου τηλέφωνο και μιλάς με τα χέρια στο τιμόνι, ενώ σε μερικά, πιο σύγχρονα συστήματα μπορείς να μπεις στο internet, να δημιουργήσεις ένα  wifi hot spot, να κατεβάσεις μέχρι και εφαρμογές. 

Τα πράγματα έχουν προχωρήσει, οι εταιρείες ακολουθούν την σύγχρονη εποχή, κάποια μάλιστα μοντέλα/εταιρείες θέλουν να προσεγγίσουν τον τρόπο σκέψης των Millennials και ο χρήστης σε τελική ανάλυση πρέπει να ακολουθήσει το ρεύμα. Για κάποιους αυτό αποτελεί πρόκληση, για άλλους όμως και βάσανο… Παρακάτω προχωρούμε σε ένα σύντομο σχολιασμό για τα συστήματα Infotainment των εταιρειών, υπό το πρίσμα ενός χρήστη εξοικειωμένου λίγο παραπάνω με την τεχνολογία, που το smartphone το χρησιμοποιεί και ως smart, όχι μόνο ως phone.

Δοκιμάζουμε πόσο ευκρινής και ακριβής είναι η οθόνη, πόσο εύκολο το λειτουργικό σύστημα, πόσο καλό το σύστημα navigation, θέση της οθόνης στο ταμπλό και πολλά ακόμη. Ας τα δούμε πιο αναλυτικά.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

peugeot
skoda