Παρά τα χαμηλοπρόφιλα φαρδιά ελαστικά του και την σφιχτή του ανάρτηση, το Tiguan δεν έχει πρόβλημα να κινηθεί και σε εκτός δρόμου διαδρομές, με την 4κίνηση να διαθέτει και ειδικά προγράμματα για κίνησ
5 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Παρά τα χαμηλοπρόφιλα φαρδιά ελαστικά του και την σφιχτή του ανάρτηση, το Tiguan δεν έχει πρόβλημα να κινηθεί και σε εκτός δρόμου διαδρομές, με την 4κίνηση να διαθέτει και ειδικά προγράμματα για κίνηση σε τέτοιες συνθήκες.

VW Tiguan: Οδοστρωτήρας παντός εδάφους

457.556 Επισκέψεις στο άρθρο (21/7/2020)

Η κορυφαία έκδοση του Tiguan έχει την αύρα ενός GTi SUV που μπορεί να κάνει τα πάντα, με λίγη προσοχή…

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Τo Volkswagen Tiguan αποτελεί ένα από τα ικανότερα και δημοφιλή SUV/crossover της κατηγορίας κάτι που οφείλεται στην πληρέστατη εικόνα του αλλά και στην πλούσια γκάμα του. Στη διάθεσή μας είχαμε την κορυφαία του έκδοση με τον 2λιτρο πετρελαιοκινητήρα και 4κίνηση, στοιχεία τα οποία δεν ήταν σίγουρο πως θα το βοηθήσουν αφού κατά τα άλλα πρόκειται για την σπορ έκδοση R-Line που εφοδιάζεται και με 19 ιντσών ζαντών.. Φυσικά, στην άσφαλτο όλα τα παραπάνω συνηγορούν στην διαμόρφωση ενός ευχάριστου αυτοκινήτου με καλά επίπεδα άνεσης παρά το σφιχτό sεtup της ρυθμιζόμενης ανάρτησης, αλλά και ένα ικανότατο προφίλ σε γρήγορους ρυθμούς, με τον οδηγό να έχει στη διάθεσή του έναν πανίσχυρο κινητήρα diesel Bi-Turbo 240 ίππων αλλά και αυξημένα επίπεδα πρόσφυσης. 

Καλό και εκτός, απόλαυση σε πατημένο χώμα 
Με τα τεράστια ελαστικά (Pirelli Verde Scorpion) και τις 19ιντσών ζάντες του, θα περίμενε κανείς πως το Tiguan θα δυσκολευτεί σε εκτός δρόμου διαδρομές. Αντίθετα και παρά το γεγονός πως σαφέστατα δεν προορίζεται για δύσκολες διαδρομές, η ικανή 4κίνηση και τα ειδικά προγράμματα που αυτή διαθέτει, το βγάζουν ασπροπρόσωπο και εδώ. Στις σαθρές επιφάνειες και ειδικά στις ανηφορικές διαδρομές, το Tiguan επιστρατεύει τη δύναμη και την 4κίνησή του για να περάσει αλώβητο, αποδεικνύοντας πως ακόμα και σε αυτή την έκδοση μπορεί να κινηθεί σχετικά εύκολα και εκτός δρόμου. Η ανάρτηση με τις μικρότερες διαδρομές και την σφιχτή αίσθηση αλλά και η μικρή απόστασή του από το έδαφος, θέτουν τους όποιους περιορισμούς, αν και στην διάρκεια του Γύρου 2020, δεν μας προβλημάτισε σχεδόν πουθενά. Στα πατημένα δε κομμάτια της διαδρομής, έδειξε και πάλι την σπορ υπόστασή του, αφού αποδείχθηκε ικανό να κινηθεί πολύ γρήγορα και εντυπωσιακά αν το επιδίωκε ο οδηγός του, θυμίζοντάς μας πως πρόκειται για μια ξεκάθαρα GTi προσέγγιση της VW σε αυτή την έκδοση του Tiguan.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Mercedes
moto