Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Δεν θα έχει χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων η GT3 RS

Μόνο σε αυτόματη η GT3 RS

1.757 Επισκέψεις στο άρθρο (9/11/2017)

Δεν θα έχει χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων η Porsche GT3 RS, παρά τις επιθυμίες περί του αντιθέτου μεγάλης μερίδας οπαδών τη γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Παρά το ότι η Porsche αποφάσισε να εξοπλίσει με χειροκίνητο κιβώτιο την ανανεωμένη GT3 που θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2018, εν τούτοις η έκδοση RS δεν θα ακολουθήσει αυτό το παράδειγμα.

Σε δηλώσεις του ο επικεφαλής ανάπτυξης των μοντέλων GT της Porsche, Andreas Preuninger, ξεκαθάρισε ότι οι φήμες σχετικά με εγκατάσταση χειροκίνητου κιβώτιου στην RS, δεν ευσταθούν.
«RS σημαίνει Renn Sport, το οποίο μεταφράζεται ότι το αυτοκίνητο πρέπει να είναι γρήγορο στην πίστα, τα πάντα έχουν να κάνουν με γρήγορους γύρους στην πίστα και αυτό κατορθώνεται μόνο μέσω του αυτόματου κιβώτιου» συμπλήρωσε και συνέχισε αναφέροντας πως «το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων δεν μπορεί να νικηθεί από το χειροκίνητο. Επιπλέον αυτοί που επιθυμούν να μπει το χειροκίνητο κιβώτιο δεν είναι οι οδηγοί που θέλουν να τρέξουν σε πίστα, αλλά κυρίως αυτοί οι οποίοι θέλουν να τρέχουν γρήγορα με τα αυτοκίνητά τους στους κοινούς δημόσιους δρόμους. Πιστεύω ότι το μερίδιο στην αγορά μιας χειροκίνητης GT3 RS δεν θα ξεπερνούσε το 5%».

Όσο και αν απογοητεύει αρκετούς το γεγονός αυτό, φαίνεται πως η δημοφιλία της χειροκίνητης έκδοσης της GT3 μπορεί να οδηγήσει την Porsche στο να προσθέσει και άλλα χειροκίνητες εκδόσεις στην γραμμή παραγωγής.

Σύμφωνα με τον Preuninger περίπου το 30% των GT3 που θα κατασκευαστούν αναμένεται να κυκλοφορήσει με χειροκίνητο κιβώτιο, αντί για αυτόματο. Ο αριθμός αυτός δείχνει μια τάση, ιδιαίτερα αν συγκριθεί με άλλα αυτοκίνητα όπως την Chevrolet Corvette του 2016, όπου μόνο το 23% των παραγγελιών αφορούσαν μοντέλα με χειροκίνητο κιβώτιο.    

Autotriti.gr
OPEL