• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές
4 φωτογραφίες »

Το νέο Suzuki Across, έχει βασιστεί σε πολύ μεγάλο ποσοστό στο Toyota RAV4 Plug-In Hybrid.

Νέο Suzuki Across

10.768 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 2/7/2020

Ένα νέο plug-in υβριδικό SUV για την ευρωπαϊκή αγορά αποκάλυψε η Suzuki, το οποίο ήρθε μέσω της συνεργασίας της με την Toyota. Ιδού το Suzuki Across.


Το νέο Suzuki Across, έχει βασιστεί σε πολύ μεγάλο ποσοστό στο Toyota RAV4 Plug-In Hybrid, έχοντας βεβαίως διαφορετικό «πρόσωπο», αλλά και μερικές ακόμα αλλαγές στο αισθητικό κομμάτι και τον σχεδιασμό. Μένοντας στον εμπρόσθιο πρόβολο εκεί μπορεί να βρει κανείς LED προβολείς και μία ευρεία εξάγωνη γρίλια. Το πλαϊνό μέρος χαρακτηρίζεται από τις 19άρες ζάντες, ενώ στο πίσω οι δύο απολήξεις της εξάτμισης και η αεροτομή στην πόρτα του χώρου αποσκευών αποτελούν τα highlights της «ουράς».
 
Περνώντας στο σύστημα κίνησης, παραμένει το ίδιο με αυτό που χρησιμοποιεί και το plug-in υβριδικό RAV4 της Toyota. Ως εκ τούτου συνδυάζει έναν 4κύλιδνρο βενζινοκινητήρα 2,5 λίτρων ισχύος 185 ίππων, δύο ηλεκτρικά μοτέρ (ένα σε κάθε άξονα) και μία μπαταρία 18.1 kWh τοποθετημένη στο πάτωμα. Το ηλεκτρικό μοτέρ στο μπροστά μέρος έχει ισχύ 182 ίππων, ενώ αυτό στον πίσω 54. Η Suzuki δεν έδωσε στη δημοσιότητα τη συνδυαστική ισχύ του Across, η οποία στη περίπτωση του RAV4 ανέρχεται στα 306 άλογα.
 
Η Suzuki ισχυρίζεται ότι το νέο Across είναι ικανό να καλύπτει 75 χιλιόμετρα μόνο με ρεύμα, ενώ λέει πως οι εκπομπές CO2 μετρούνται στα 22 γρμ./χλμ. Το υβριδικό σύστημα περιλαμβάνει τέσσερα προφίλ οδήγησης: EV, Auto EV/HV, HV και battery charger, ενώ παρών είναι και το Trail Mode το οποίο μιμείται το διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης. Παράλληλα, σύμφωνα με την ιαπωνική φίρμα, το ηλεκτρονικό σύστημα τετρακίνησης E-Four μπορεί να μεταβάλλει την κατανομή ισχύος από μπροστά προς τα πίσω από 100:00 έως 20:80, χάρη στο εξελιγμένο σύστημα AWD Integrated Management.
 
Στο εσωτερικό η διαρρύθμιση είναι σχεδόν ίδια με αυτή του Toyota RAV4, έχοντας κάποιες αλλαγές στο τιμόνι και το ταμπλό. Το σύστημα ψυχαγωγίας συνδυάζεται με οθόνη αφής 9 ιντσών και έρχεται με Apple CarPlay, Android Auto και MirrorLink. Εν τω μεταξύ αρκετά είναι και τα συστήματα υποβοήθησης και ασφάλειας του οδηγού.
 
Η Suzuki θα λανσάρει το νέο Across το φθινόπωρο.