• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές
5 φωτογραφίες »

Tα συγκεκριμένα μοντέλα είναι τα πρώτα αυτοκίνητα μαζικής παραγωγής που διαθέτουν τρία ηλεκτρικά μοτέρ.

Ντεμπούτο για τα Audi e-tron S & e-tron S Sportback

2.431 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 2/7/2020

Μετά από μία πρώτη αποκάλυψη πριν κάποιους μήνες η Audi πραγματοποίησε το επίσημο ντεμπούτο των e-tron S και e-tron S Sportback, δημοσιεύοντας τις εικόνες αλλά και τα πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά των δύο ηλεκτρικών μοντέλων.


Ξεκινώντας από το σύστημα κίνησης να πούμε πως τα συγκεκριμένα μοντέλα είναι τα πρώτα αυτοκίνητα μαζικής παραγωγής που διαθέτουν τρία ηλεκτρικά μοτέρ. Αμφότερα έχουν ισχύ 503 ίππων και 973 Nm ροπής για μέχρι και 8 δευτερόλεπτα σε λειτουργία Boost, ενώ σε νορμάλ λειτουργία η ισχύς σταθεροποιείται στα 435 άλογα και 808 Nm ροπής. 
 
Η επιπλέον δύναμη των ισχυρών εκδόσεων S του e-tron προέρχεται από την προσθήκη ενός ηλεκτροκινητήρα στον πίσω άξονα, με το σύστημα κίνησης να αποτελείται πλέον από ένα ηλεκτρικό μοτέρ στο μπροστά άξονα και δύο στο πίσω. Κατά τη διάρκεια της κανονικής οδήγησης τα πίσω μοτέρ είναι αυτά που λειτουργούν, ενώ το μπροστά μπαίνει στην εξίσωση όταν θα χρειαστεί επιπλέον ισχύς ή όταν οι πίσω τροχοί έχουν απώλεια πρόσφυσης.
 
Η Audi αναφέρει πως τα μοντέλα e-tron S μπορούν να φτάσουν από στάση τα 100 χλμ./ώρα σε 4,5 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 210 χλμ./ώρα. Οι ηλεκτροκινητήρες αντλούν ενέργεια από μία μπαταρία των 95 kWh, με τα 86.5 kWh να είναι διαθέσιμα για χρήση. Αυτό εξασφαλίζει αυτονομία 359 χιλιομέτρων στο e-tron S και 363 χιλιομέτρων στο e-tron S Sportback σύμφωνα με τον WLTP.
 
Για τη μεγαλύτερη άνεση οδήγησης τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι εξοπλισμένα με προσαρμοζόμενη αερανάρτηση, η οποία ανάλογα με το οδηγικό προφίλ (Comfort, Auto, Dynamic, Efficiency, Individual, Allroad και Offroad) έχει τη δυνατότητα να αλλάζει την απόσταση από το έδαφος έως και 76 χιλιοστά.
 
Εξωτερικά τα μοντέλα S κερδίζουν νέους προφυλακτήρες και μεγαλύτερες εισόδους αέρα. Ευρύτερα φτερά κατά 23 χιλιοστά και νέους τροχούς 21 ιντσών ή 22 ιντσών προαιρετικά. Παράλληλα στα πίσω μέρος υπάρχει τοποθετημένος και ένας αεροδυναμικός διαχύτης. 
 
Στο εσωτερικό δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά από τα υπάρχοντα μοντέλα e-tron. Τα ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα σπορ καθίσματα είναι στάνταρ και τα λογότυπα S κοσμούν την καμπίνα. Παρών είναι και δύο μεγάλες οθόνες για τον πίνακα οργάνων και το σύστημα ψυχαγωγίας , ενώ προαιρετικά μπορεί να προστεθεί head-up display, και άλλα συστήματα.
 
Το κόστος στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου ξεκινά από τις 87.000 λίρες (96.364 ευρώ περίπου) για το Audi e-tron S και 88.700 λίρες (98.247 ευρώ περίπου) για το e-tron S Sportback. Οι πελάτες μπορούν να κάνουν παραγγελίες από το καλοκαίρι.