Στη γκάμα του νέου Corsa ξεχωρίζει ο καινούργιος 3κύλινδρος 1.000άρης turbo των 90 και 115 ίππων.
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Στη γκάμα του νέου Corsa ξεχωρίζει ο καινούργιος 3κύλινδρος 1.000άρης turbo των 90 και 115 ίππων.

Opel Corsa: Δύσκολος αντίπαλος

22.956 Επισκέψεις στο άρθρο (29/10/2014)


Το Opel Corsa, αισίως μπαίνει στην 5η γενιά του, αποκτώντας μια πιο ακόμη πιο μοντέρνα εμφάνιση, νέους κινητήρες turbo από 1,0 λτ., αλλά και περισσότερη τεχνολογία από κάθε άλλη φορά. Το νέο μοντέλο θα κάνει επίσημα το ντεμπούτο του στην επικείμενη Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού στις αρχές του Οκτώβρη, ενώ μέχρι τα τέλη του έτους θα ξεκινήσει τη διάθεσή του και στην ελληνική αγορά. 

Έντονη προσωπικότητα
Το νέο Opel Corsa στην 5η γενιά του, διαθέτει έντονους «σχεδιαστικούς δεσμούς» με το μικρότερο ADAM, σε ένα αμάξωμα σχεδόν ίδιων διαστάσεων σε σχέση με το σημερινό Corsa (4,02 μέτρα από 3,999 το ολικό μήκος). To εμπρός μέρος του αμαξώματος διαθέτει έντονο δυναμισμό με ελλειπτικά εμπρόσθια φωτιστικά, χαμηλά τοποθετημένη γρίλια της μάσκας, αλλά και τη χαρακτηριστική νεύρωση σε σχήμα ανάποδου «Π» πάνω στο καπό. Στο πλάι, έρχονται και πάλι οι οριζόντιες νευρώσεις που υπάρχουν και στο τωρινό μοντέλο, με την ανώτερη εξ αυτών να κλείνει πάνω στα πίσω φωτιστικά. Αυτά, έχουν αποκτήσει μια νέα σχεδίαση που παραπέμπει σε αυτά του μεγαλύτερου Astra.

Ολοκληρωτική αλλαγή στην γκάμα των κινητήρων
Πέρα των αισθητικών αλλαγών, το Corsa θα διαθέτει και μια πλήρως ανανεωμένη γκάμα κινητήρων. Ξεχωρίζουμε τον νέο 3κύλινδρο 1.000άρη turbo ECOTEC βενζινοκινητήρα άμεσου ψεκασμού, με ισχύ 90 και 115 ίππων. 
Στα πλαίσια της οικονομίας κίνησης το νέο Corsa, θα διαθέτει σύστημα Start/Stop, αλλά και ένα νέο 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων, εξασφαλίζοντας σύμφωνα με την Opel πολύ καλή απόδοση και οικονομία (μέση κατανάλωση από 4,3 λτ./100 χλμ.). Στην πλευρά των βενζινοκινητήρων, στη γκάμα βρίσκονται επίσης οι βελτιωμένες εκδοχές των ατμοσφαιρικών 1,2 και 1,4 λίτρων με 70 και 90 ίππους, αλλά και ένας νέος 1.400άρης turbo με 100 ίππους και 200 Nm ροπής. 
Στην πλευρά των diesel, συναντούμε την καινούργια, Euro 6 εκδοχή του 1,3 CDTI πετρελαιοκινητήρα με 75 και 95 ίππους, όπου στη δεύτερη έκδοση οι εκπομπές ρύπων πέφτουν μόνο στα 85 γρ./χλμ. και η κατανάλωση μειώνεται από τα 3,2 λτ./100 χλμ. Στα κιβώτια τέλος, εκτός των μηχανικών επιλογών, θα υπάρχει και ένα 6τάχυτο αυτόματο αλλά και η 3η γενιά του EasyTronic (αυτόματο με χειροκίνητη λειτουργία). 

Η άποψή μας
Η ιστορία που συνοδεύει το όνομα Corsa είναι μακρά και επιτυχημένη. Αυτή την επιτυχία θέλει να διατηρήσει η Γερμανική φίρμα, εξοπλίζοντας το νέο μικρό Opel με δυναμική εμφάνιση, τρομερά αναβαθμισμένο εσωτερικό, αλλά και περισσότερη τεχνολογία από ποτέ. Μεγάλη ώθηση θα δώσει ο καινούργιος 1.000άρης turbo, που αναμένεται να είναι και η πιο δημοφιλής επιλογής στις βενζινοκίνητες εκδόσεις.

Η ιστορία που συνοδεύει το όνομα Corsa είναι μακρά και επιτυχημένη.

Η ιστορία που συνοδεύει το όνομα Corsa είναι μακρά και επιτυχημένη.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Toyota
test center