Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Ο «υπερήρωας» της Volkswagen λέγεται... BattMan

2.106 Επισκέψεις στο άρθρο (1/10/2021)

Ένα λογισμικό το οποίο θα μπορεί να διαγνώσει με ακρίβεια την κατάσταση λειτουργίας των μπαταριών για τα ηλεκτρικά μοντέλα αναπτύσσει η Volkswagen και το όνομά του είναι «BattMan».

Μπορεί στο άκουσμά της λέξης «BattMan» να έρχεται στο μυαλό μας ο υπερήρωας των κόμικ της DC και προστάτης της Gotham City, όμως στην περίπτωση της Volkswagen και κατ επέκταση στην πραγματική ζωή πρόκειται για κάτι τελείως διαφορετικό από τον άνθρωπο νυχτερίδα!

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

 
O... BattMan της VW
Όπου «BattMan» βάλτε δίπλα τον τίτλο «Battery Monitoring Analysis Necessity» όπου με απλά λόγια πρόκειται για ένα νέο λογισμικό της VW που θα βοηθήσει τη μάρκα να διαγνώσει την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι μπαταρίες των ηλεκτρικών και στη συνέχεια να αποφασίσει εάν θα τις οδηγήσει στην ανακύκλωση.
 
Την αρχή έκανε η Audi
Αρχικά αναπτύχθηκε από την Audi ως εργαλείο διάγνωσης μπαταριών για το e-tron, όμως αργότερα το λογισμικό ενημερώθηκε και πλέον μπορεί να λειτουργεί σε ακόμα περισσότερα αυτοκίνητα του Ομίλου Volkswagen. Το λογισμικό θα χρησιμοποιηθεί σύντομα από ειδικούς της Volkswagen Group Components στο πρώτο εργοστάσιο ανακύκλωσης μπαταριών στο Salzgitter. Ουσιαστικά, οι ειδικοί συνδέουν μια συσκευή με το λογισμικό στις υποδοχές χαμηλής τάσης της μπαταρίας και μπορεί να ανιχνεύσει σφάλματα, το επίπεδο μόνωσης, την χωρητικότητα και άλλα.
 
Λυχνίες ενημερώνουν για την κατάσταση των κελιών
«Είμαστε σε θέση να μετρήσουμε τις πιο σημαντικές παραμέτρους ενός κελιού», δήλωσε ο Axel Vanden Branden, μηχανικός ποιότητας στην Audi Brussels. «Με το που συνδεθεί η συσκευή, στη συνέχεια ένα σύστημα λυχνιών ενημερώνει για την κατάκτηση του κελιού. Το πράσινο σημαίνει ότι ένα κελί είναι σε καλή κατάσταση, το κίτρινο σημαίνει ότι απαιτεί επιθεώρηση και το κόκκινο σημαίνει ότι το κελί είναι εκτός λειτουργίας».
 
Ανακυκλώνεται σε... «μαύρη σκόνη»
Με βάση τα αποτελέσματα της δοκιμής, η μπαταρία μπορεί στη συνέχεια να επαναχρησιμοποιηθεί για άλλο όχημα εάν είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Εάν δεν είναι αρκετά καλή, θα αποσταλεί για άλλη χρήση, όπως ένα περονοφόρο όχημα ή ένα κινητό ρομπότ φόρτισης. Εάν πάλι η μπαταρία είναι σε κακή κατάσταση, απλά θα ανακυκλωθεί για να προκύψει αυτό που ονομάζεται «μαύρη σκόνη». Η σκόνη περιέχει υλικά όπως το λίθιο, το νικέλιο, το μαγγάνιο, το κοβάλτιο και ο γραφίτης, τα οποία μπορούν αποτελεσματικά να εξορυχθούν από την μπαταρία και να χρησιμοποιηθούν ξανά σε άλλες μπαταρίες.

Μιλάμε για κάτι πραγματικό, όχι για κόμικ!
- Το λογισμικό «BattMan» τσεκάρει τις μπαταρίες των ηλεκτρικών της VW.
- Αυτό αποφασίζει εάν η μπαταρία θα ανακυκλωθεί σε «μαύρη σκόνη» ή θα χρησιμοποιηθεί εκ νέου.
Ξέρεις πως λειτουργεί;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Toyota
NOS AXIZEI