Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
2 φωτογραφίες »

Το ηλεκτρικό Opel Mokka.

Opel: Παίρνει βοήθεια 437 εκατ. ευρώ από την Γερμανική κυβέρνηση

1.907 Επισκέψεις στο άρθρο (3/9/2021)

H μάρκα με έμβλημα τον κεραυνό θα λάβει 437 εκατομμύρια ευρώ ως βοήθεια για να κατασκευάσει το δικό της εργοστάσιο κατασκευής μπαταριών για ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Η Opel θα λάβει κρατική επιχορήγηση 437 εκατομμυρίων ευρώ για να κατασκευάσει ένα νέο εργοστάσιο μπαταριών στο Καϊζερσλάουτερν, σύμφωνα με γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας για τη δημιουργία μιας εγχώριας βιομηχανίας μπαταριών.

Το ηλεκτρικό Opel Mokka.

Το ηλεκτρικό Opel Mokka.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »


Η Ε.Ε θέλει τις «δικές» της εταιρείες κατασκευής μπαταριών
Η αγορά των μπαταριών που προορίζονται για ηλεκτρικά οχήματα κυριαρχείται από Ασιάτες κατασκευαστές, αλλά η Ευρωπαϊκή Ένωση, και η Γερμανία ειδικότερα, είναι πρόθυμες να δημιουργήσουν από το μηδέν μεγάλες ευρωπαϊκές εταιρείες κατασκευής μπαταριών, επειδή η ζήτηση για τέτοιου είδους κινητήρια σύνολα αυξάνεται.  

Από το 2019, το Βερολίνο έχει δεσμευτεί να επενδύσει συνολικά 3 δισεκατομμύρια ευρώ πάνω στην παραγωγή μπαταριών, που αναμένεται έπειτα να επιφέρει κέρδη 13 δισεκατομμύρια ευρώ σε ιδιωτικές επενδύσεις αλλά και 10.000 θέσεις εργασίας. Για το εργοστάσιο της Opel στο Kaiserslautern, 51 εκατομμύρια ευρώ θα προέλθουν από περιφερειακά κονδύλια του κρατιδίου Rheinland-Pfalz, σύμφωνα με τη δήλωση του υπουργείου, ενώ τα υπόλοιπα από το ομοσπονδιακό ταμείο.

Εκτός από την επένδυση αυτή, η Γερμανία έχει επενδύει επίσης πάνω από 2 δισεκατομμύρια ευρώ στην Automotive Cells Company, μια κοινή επιχείρηση της Opel, της μητρικής εταιρείας Stellantis και του τμήματος Saft του γαλλικού ενεργειακού κολοσσού Total. Το εργοστάσιο χωρητικότητας 24 GWh αναμένεται να παράγει μπαταρίες για περίπου μισό εκατομμύριο ηλεκτρικά οχήματα ετησίως, με την παραγωγή να προγραμματίζεται να ξεκινήσει το 2025.

Ο Stellantis επεκτείνει την προμήθεια μπαταριών
Η Automotive Cells Company, ή ACC, χτίζει επίσης ένα εργοστάσιο μπαταριών στο Douvrin της βόρειας Γαλλίας, το οποίο θα παρέχει μπαταρίες για οχήματα που κατασκευάζονται στα εργοστάσια της Stellantis στην περιοχή. Αναμένεται να ξεκινήσει έως το 2023, με παρόμοια χωρητικότητα με το εργοστάσιο του Kaiserslautern. Επιπλέον, η Stellantis, η οποία δημιουργήθηκε φέτος μετά τη συγχώνευση του ομίλου PSA και της Fiat Chrysler Automobiles, έχει δεσμευτεί να κατασκευάσει ένα εργοστάσιο μπαταριών στην Ιταλία. Η αυτοκινητοβιομηχανία υπέγραψε επίσης πρόσφατα συμφωνία με την κινεζική εταιρεία κατασκευής μπαταριών SVolt. Συνέχεια του άρθρου >>>
Hyundai
CUSTOM VS MAXUS