Ο όμιλος McLaren ψάχνει για πρόσθετη χρηματοδότηση.

Πουλάει μερίδιο της ομάδας στη F1 η McLaren

2.625 Επισκέψεις στο άρθρο (18/6/2020)

Ένα μερίδιο το οποίο μπορεί να φτάσει έως και το 30% σκέφτεται να πουλήσει η McLaren αναφορικά με την ομάδα της F1, σκοπεύοντας να συγκεντρώσει επιπλέον χρηματοδότηση για να βελτιώσει το επίπεδο ανταγωνιστικότητάς της!

Ο όμιλος McLaren ψάχνει για πρόσθετη χρηματοδότηση τους τελευταίους μήνες και είναι πολύ πιθανό το έξτρα ποσό που αναζητά να το βρει παραχωρώντας ένα σημαντικό μερίδιο του αγωνιστικού της τμήματος. Σύμφωνα με όσα αναφέρει το Sky News, το ποσοστό που θα πωληθεί θα περιλαμβάνει αποκλειστικά μετοχές της McLaren Racing, στην οποία ανήκουν επίσης η ομάδα στα Indycar καθώς και αυτή της Formula 1.
 
Το ρεπορτάζ αναφέρει πως οι Βρετανοί βλέπουν με πολύ καλό μάτι το γεγονός ότι το ανώτατο όριο του προϋπολογισμού στη F1 το 2021 θα βρίσκεται στα 145 εκατομμύρια δολάρια και πιστεύουν πως τους παρουσιάζεται μία πολύ καλή ευκαιρία να βρεθούν σε ισότιμους όρους ανταγωνισμού με τους κορυφαίους τρεις. Για να συμβεί κάτι τέτοιο είναι απαραίτητο να υπάρξει η έξτρα χρηματοδότηση προκειμένου να αναπτυχθεί με όλες τις ανέσεις η νέα γενιά μονοθεσίων.
 
Προς το παρόν, η McLaren Racing έχει τους ίδιους μετόχους με τη μητρική της, οπότε η πώληση μεριδίου από το αγωνιστικό τμήμα πιθανότατα θα συνεπάγεται και με κάποια μορφή αναδιάρθρωσης. Περίπου το 56% του ομίλου McLaren ανήκει στην εταιρεία Mumtalakat Holding Company του Μπαχρέιν, το 14% στον Mansour Ojjeh και το 10% στον Michael Latifi, με το υπόλοιπο 20% να διαιρείται μεταξύ άλλων μικρότερων μετόχων.
 
Από κει και πέρα δεν υπάρχουν κάποιες άλλες πληροφορίες, ωστόσο κλείνοντας να σημειώσουμε πως η ο Όμιλος McLaren έχει γνωστοποιήσει πως επί του παρόντος εξετάζει  μια σειρά από πιθανές εναλλακτικές λύσεις χρηματοδότησης ύψους έως και 275 εκατομμυρίων λιρών για την ενίσχυση της ρευστότητάς της.

Hyundai
NISSAN